HAVA-İŞ'in THY grevine katılım olmadı   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 05-15-2013 (09:14)   Son Mesaj: 05-15-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    05-15-2013

    HAVA-İŞ'in THY grevine katılım olmadı

    HAVA-İŞ'in THY grevine katılım olmadı
    HAVA-İŞ'in THY grevine katılım olmadı

    Hava-İş'in geçen yıl işten çıkarılan 305 çalışanın geri alınması için başlattığı greve hiçbir katılım olmadı. Uçuşlarda herhangi bir aksama olmadı...

    Hava-İş'in geçen yıl işten çıkarılan 305 çalışanın geri alınması için başlattığı greve hiçbir katılım olmadı. Uçuşlarda herhangi bir aksama olmadı... Grev olasılığı nedeniyle havalimanına çok sayıda çevik kuvvet polisi gönderildi.

    Dış hatlar terminalinde önceki yıl işten çıkarılan çalışanlarla ve sendika üyeleri, polisle tartıştı.

    TALPA GREVE KATILMIYOR

    Pilotlar greve katılmama kararı aldı. Türk Hava Yolları yönetimi ile 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşamayan Hava-İş Sendikası'nın yapacağı greve Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) katılmama kararı aldı.

    UÇUŞLARDA AKSAMA YOK

    Hava-İş Sendikası'nın gece başlattığı greve pilotlar ve hostesler katılmazken şu ana kadar uçuşlarda rötar ya da iptal olmadı.

    Pilotlar ve hostesler greve katılmayarak uçuşlarını gerçekleştirmek üzere havalimanına girdi.

    KATILIM AZ OLDU

    Başlatılan grev kararına beklendiği gibi katılım olmazken Hava -İş sendikası saat 03.00 itibarı ile havalimanında bazı noktalara ve THY Genel Müdürlük Binasına 'Bu İşyerinde Grev Var' yazısı astı. Grev yerine uçmayı tercih eden THY pilot ve hostesleri uçuş için havalimanına girerken, şu ana kadar THY seferleri ile ilgili rötar ya da iptal yaşanmadı.

    Öte yandan grev ile ilgili polis akşam saatlerinden itibaren aldığı tedbirleri artırarak THY Genel Müdürlüğü önünde ve Atatürk Havalimanı'nda birçok noktasında yoğun güvenlik önlemi aldı.

    THY'DEN HAVA-İŞ'E SUÇ DUYURUSU

    Hava-İş Sendikası'nın başlatacağı grev öncesi bir açıklama yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, sendikanın uçuş personelini arayarak baskı yaptığını ve sendika hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

    THY YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI

    Grevle ilgili THY yönetimi şu açıklamayı yaptı;


    'Türk Hava Yolları çalışanları her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında. Yeşilköy'de bulunan Genel Müdürlük binasında görev yapan tüm çalışanlarımız işlerine geldiler.

    Bugün saat 03.00'te başlayan uçuş operasyonu da kokpit ve kabin ekiplerinin daha önce planlanmış uçuşlarını aynen uygulamaları sonucunda zamanında yürütülüyor.

    Teknik bakım ekipleri, yer işletme çalışanları, kargo çalışanları, İstanbul ve Anadolu teşkilatı da tam kadro görevlerinin başındadır.

    Tüm çalışanlarımız Şirketlerine sahip çıktılar, greve itibar etmediler.

    Türk Hava Yolları, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur'





    HAVA-İŞ'in THY grevine katılım olmadı Yorumları