Reyhanlı protestosuna polis müdahalesi   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 05-14-2013 (09:18)   Son Mesaj: 05-14-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 340  

    05-14-2013

    Reyhanlı protestosuna polis müdahalesi

    Reyhanlı protestosuna polis müdahalesi
    Reyhanlı protestosuna polis müdahalesi

    Emek ve Demokrasi Platformundan oluşan yaklaşık 150 kişilik grup Reyhanlı'daki patlamayı protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti.

    Emek ve Demokrasi Platformundan oluÅŸan yaklaşık 150 kiÅŸilik grup Reyhanlı'daki patlamayı protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti. Polis yürüyüşün izinsiz olduÄŸu gerekçesiyle protestocuların önünü kesti. Direnmeleri üzerine iseÂ*polis tazyikli su sıkarak eylemcileri dağıtmak istedi. Çıkan arbedede 16 kiÅŸi gözaltına alındı.

    İzmit Belediye İş Merkezi önünde biraraya gelen yaklaşık 150 kişiden oluşan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri Reyhanlı'daki patlamayı protesto etmek amacıyla Sabri Yalım Parkı'na yürümek istedi. Polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, tazyikli su sıkınca eylemcilerde çevreden bulduğu parke taşlarını polise fırlattı. Tazyikli su nedeniyle dengesini kaybedip yere düşen Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Güner Kizir başından hafif şekilde yaralandı. Daha sonra çevik kuvvet polisi Fethiye Caddesi'nin ara sokaklarında protestocuları kovaladı. Bu sırada kent esnafıda polise ıslık çalarak ve alkışlayarak destek verdi. Emek ve Demokrasi Platformu üyesi 16 kişi Çevik Kuvvet Ekiplerince yaka paça gözaltına alındı.

    Kaynak: DHA





    Reyhanlı protestosuna polis müdahalesi Yorumları