Korkunç saldırı anında neler yaşandığını anlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-13-2013 (09:13)   Son Mesaj: 05-13-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    05-13-2013

    Korkunç saldırı anında neler yaşandığını anlattı

    Korkunç saldırı anında neler yaşandığını anlattı
    Korkunç saldırı anında neler yaşandığını anlattı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamada yaralananlardan biri de 37 yaşındaki Mehmet Tetik, korkunç saldırı anını anlattı: "Yaralı o kadar çoktu ki, ilk müdahalemizi ıslak mendille kendimiz yaptık"

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamada yaralananlardan biri de 37 yaşındaki Mehmet Tetik, korkunç saldırı anını anlattı: "Yaralı o kadar çoktu ki, ilk müdahalemizi ıslak mendille kendimiz yaptık" VİDEO İÇİN TIKLAYIN Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen 2 bombalı saldırı Türkiye'nin yüreğine düştü. Saldırıda son rakamlara göre 46 kişi öldü onlarca yaralı ise çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.

    Saldırıda yaralananlardan biri de 37 yaşındaki Mehmet Tetik. Camide namaz kıldıktan sonra bakkala giden ve ilk patlamaya burada yakalanan Tetik, bir anda kendisini metrelerce uzakta buldu. Bilinci kaybolur gibi olan ve zorlukla kendine gelen Tetik, ayağa kalktığında karşısında toz bulutu kaplamış bir çevre ve yerde yatan insanlar gördüğünü söyledi.

    Patlama yerine sırtı dönük olduğunu ve arada 35-40 metre mesafe bulunduğunu dile getiren Tetik, patlamayla birlikte bir anda kendini havada bulduğunu kaydetti. Çok kötü şekilde yere düştüğünü vurgulayan Tetik, "Bir an şuurumu kaybettim gibi oldu. Toparladım kalktım, üstüm başım kan içinde. Etrafıma baktım insanlar yerde, ambulanslar gelmiş. Çok kötüydü. Ambulanslar doluydu, beni polis arabasıyla götürdüler. Yaralı o kadar çoktu ki ambulanslar yetmedi. Tanıdığım bütün insanların dükkanları darmadağın, birçok insan yerde kandan tanınmıyor. Bir ambulansa 5-6 kişi doldurduklarını gördüm. İkinci patlama ile arası 10 dakika yok. Bir ses gene geldi, emniyet güçleri havaya ateş etti, ne oldu anlamadım." dedi.

    İlk anda araba değil de Suriye'nin Reyhanlı'yı vurduğunu zannettiğinin altını çizen Tetik, tepkisini ise şöyle dile getirdi: "Sınıra gidip ne kadar rahat girdiklerini görün. Onlara karışamazsın, bunlar sığınmacı, ne yaparsa yapsın. Ölen kendilerinden de değil, yerli halk. Karnında bebeği olan insan."

    Hastanede gördükleriyle dehşete düştüğünü vurgulayan Tetik, "Hastaneye girdim, insanlar kanlar içinde yerde yatıyor, içeri girdim ora daha beter. Benim halime bin şükür dedim, görevlileri meşgul etmeye gerek yok dedim dışarıya çıktım. Arkadaşımı gördüm, ıslak mendille ilk müdahalemizi kendimiz yaptık. Sırf hastanenin içinde meşguliyet olmasın diye. Çünkü ayağı kopanlar vardı, yüzü parçalanmış insanlar vardı gencecik insanlar. Yani dershaneden almış getirmişler onları." diye konuştu.

    Reyhanlı'da bu saldırının beklendiğinin de altını çizen Tetik, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama biz bunu bekliyorduk. Çünkü olacak bir şey. Çünkü adamlar oradan can havliyle kaçmışlar. Bütün kini bunlara. Suriye'de öldürecek insan kalmadı, ne olacak buradakileri öldürecek. Hiçbir devlet politikasında yoktur ki mülteciyi halkın içine sokmak. Bunlar aramıza girdi ama tanımıyoruz, kime yardım ettiğimizi bilmiyoruz."





    Korkunç saldırı anında neler yaşandığını anlattı Yorumları