Görmez'den 'tutuklu annelere' ziyaret   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 05-13-2013 (09:13)   Son Mesaj: 05-13-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    05-13-2013

    Görmez'den 'tutuklu annelere' ziyaret

    Görmez'den 'tutuklu annelere' ziyaret
    Görmez'den 'tutuklu annelere' ziyaret

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Anneler Günü dolayısıyla Sincan'daki Yenikent Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etti.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Anneler Günü dolayısıyla Sincan'daki Yenikent Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlüleri ziyaret etti. Eşi Hatice, kızı Müberra Görmez ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle cezaevine gelen Görmez'i, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Vekili Cevat Gül ile öteki ilgililer karşıladı.

    Görmez, Gül'den cezaevinde kadınlara yönelik sosyal ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Daha sonra tutuklu ve hükümlü kadınlara hitap eden Görmez, kadınların özellikle annelerin İslam anlayışında çok özel bir yerinin olduğunu vurguladı.

    İslam dini ve Türk kültüründe kadına tek bir günü tahsis etmek gibi bir geleneğin bulunmadığına dikkati çeken Görmez, "Biz tüm zamanlarımızı annelerimize adasak yine de onların hakkını ödeyemeyiz" dedi. Görmez, "Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki yaratıcı kendisinden sonra en çok saygı duyulması gereken varlığın anne olduğunu ifade ediyor. Yaratıcımız kendi rızasını, annenin rızasını almaya bağlıyor. Bizim inancımıza göre yaratıcıyı memnun etmenin yolu annenin rızasından geçer" diye konuştu.

    "Cennet anaların ayaklarının altındadır" hadisini hatırlatan Görmez, bütün insanlığın sevgiyi, şefkati, merhameti annelerden öğrendiğini belirtti.

    İslam dininde Allah'a şirk hariç affedilemeyecek hiçbir günahın bulunmadığını bildiren Görmez, "İnancımıza göre günahlar ruhları ebediyen kirletmez. Allah kendisine samimiyetle el açan kullarını affeder" ifadesini kullandı.

    Daha sonra kadınların sorularını yanıtlayan Görmez, bir kadının çözüm süreci hakkında bilgi istemesi ve Akil İnsanlar Heyeti'nin cezaevlerini de ziyaret etmesi talebinde bulunması üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığının konjonktüre göre hareket etmediğini, hedeflerinin başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada barışı ve huzuru temin etmek olduğunu vurguladı.

    Görmez daha sonra cezaevindeki kadınlara Kur'an-ı Kerim ve İslamiyetle ilgili yayınlar hediye etti. Kadınlar da Hatice Görmez'e cezaevinde yaptıkları el işi ürünlerden sundu. Görmez, kreşi ve kadınların meslek edindiği atölyeleri gezdikten sonra cezaevinden ayrıldı.

    Kaynak: AA





    Görmez'den 'tutuklu annelere' ziyaret Yorumları