İşte saldırının emrini veren o cani terörist!   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 05-13-2013 (09:15)   Son Mesaj: 05-13-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    05-13-2013

    İşte saldırının emrini veren o cani terörist!

    İşte saldırının emrini veren o cani terörist!
    İşte saldırının emrini veren o cani terörist!

    46 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, Mihraç Ural'ın liderliğindeki THKP-C Acilciler Grubu'nun gerçekleştirdiği tespit edildi. 9 kişi gözaltında. 250 kilogramlık bomba, füze başlıklarında kullanılan RDX'le güçlendirilmiş. El Muhaberat ve Savama ajanları da provokasyon zeminini hazırlamış.

    46 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, Mihraç Ural'ın liderliğindeki THKP-C Acilciler Grubu'nun gerçekleştirdiği tespit edildi. 9 kişi gözaltında. 250 kilogramlık bomba, füze başlıklarında kullanılan RDX'le güçlendirilmiş. El Muhaberat ve Savama ajanları da provokasyon zeminini hazırlamış. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının failleri tespit edildi. İstihbarat birimleri olayla ilgisi olduğu tespit edilen 9 kişiyi gözaltına aldı. Suriye istihbaratı El Muhaberat'la bağlantılı oldukları belirlenen şüphelilerin, suçlarını itiraf ettikleri, ilçeye nasıl geldikleri ve kimden emir aldıklarınını anlattıkları öğrenildi. Yapılan inceleme sonucunda saldırının, liderliğini Mihraç Ural'ın yaptığı THKP-C Acilciler Grubu'na bağlı 3 kişi tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi.

    İşte saldırının emrini veren o cani[/B]

    Reyhanlı'daki katliamın emrini verdiği öğrenilen Mihraç Ural, 1975'te kurulan ve sol bir terör örgütü olan Türkiye Halk Kurtuluş Parti-Cephesi (THKP-C Acilciler) lideri olarak çalışıyor. ‘Ali Keyyali' kod adını kullanan Ural'ın, bölgede Suriye Direniş Komutanı olarak tanındığı ve aralarında Türkiye'den gidenlerin de olduğu Şebbiha grubunun yöneticisi olduğu kaydedildi. Marksist ve Leninist felsefeyi benimseyen örgütün Acilciler kolunun Suriye İstihbaratı Muhaberat'ın, Hatay örgütlenmesini yapmak için faaliyet yürüttüğü tespit edildi. Örgütün merkez komite üyelerinin Muhaberat'la iç içe Şam ve Lazkiye'de faaliyet gösterdiği öğrenildi.

    Suriye'de Hatay Kurtuluş Ordusu olarak tanınan THKP-C Acilciler'in ilk lideri olan Ural'ın, 1979'da PKK'nın Suriye'de Bekaa kampına yerleştirilmesinde aktif rol aldığı belirtildi. İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'i Suriye'deki karargahında Abdullah Öcalan'la görüştüren kişinin de Ural olduğu öğrenildi. Cemil Esed'in emriyle Hatay Kurtuluş Örgütü'nü kuran Ural'ın Esed ailesinin kuzeniyle de evli olduğu belirlendi. 34 yıldır Suriye'de yaşayan Ural'ın Öcalan ile kol kola çekilmiş fotoğrafları da dikkat çekti. Kadın ve çocuklar dahil yüzlerce masum sivilin infaz edildiği Banyas katliamını da bizzat Ural'ın yaptığı belirtildi. Ural, sosyal paylaşım sitesindeki bir görüntüsünde "Banyas kuşatılıp temizliğe başlanmalı. Bizden Banyas'a girmemiz istenirse üzerimize düşeni yaparız. Herkes Suriye direnişçilerinin nasıl savaştığını görecek" demişti.

    Kaynak: Bugün





    İşte saldırının emrini veren o cani terörist! Yorumları