Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 05-12-2013 (09:16)   Son Mesaj: 05-12-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 497  

    05-12-2013

    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu

    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu
    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlama dünya basınında da geniş yankı buldu. Önemli haber ajansları ve televizyonlar kanlı saldırıyı flaş haber olarak geçti.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlama dünya basınında da geniş yankı buldu. Önemli haber ajansları ve televizyonlar kanlı saldırıyı flaş haber olarak geçti. Reuters, BBC, CNN gibi dünyaca tanınan ajans ve haber kanalları Hatay'daki saldırılara son dakika olarak yer verdi.

    Haberlerin çoÄŸunda patlamanın Suriye sınırında olduÄŸuna dikkat çekilirken daha önce bölgede yaÅŸanan saldırılara yer verildi.Â*Reuters haber ajansı, Suriye'de yaÅŸanan iç savaşın Türkiye'ye çekilme ihtimaline karşı çekince ve korkuların arttığını belirtti.

    Yabancı ajanslar, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın "Barış sürecine yönelik yapılmış bir saldırı veya Suriye uzantılı olabilir" sözlerine yer verdi.Â*Fox News, ABC News ve El Cezire kanalları da Reyhanlı'daki patlamayı son dakika haberi olarak okuyucularına aktardı.Â*BBC, Ekim ve Åžubat aylarında da buna benzer saldırılar olduÄŸuna dikkat çekti.

    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

    Bakan Atalay: Olayı gerçekleştirenler belli oldu Reyhanlı'daki 40 dolayında vatandaşın hayatını kaybettiği patlamanın nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay faillerle ilgili ilginç açıklamada bulundu.

    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz Genelkurmay Başkanlığından Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yapılan açıklamada bulundu.

    Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama Reyhanlı'daki yaşanan ve ölü sayısı sürekli artan patlamalarla ilgili Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama geldi. Muhalefet, vatandaşa sağduyu çağrısında bulunurken hükümetten failleri ortaya çıkarmasını istedi.

    Hatay'da üçüncü bomba yüklü araç iddiası Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonrası bomba yüklü bir aracın daha olduğu iddiasında bulunuldu.





    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu Yorumları