Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 05-12-2013 (09:17)   Son Mesaj: 05-12-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    05-12-2013

    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz
    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz

    Genelkurmay Başkanlığından Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yapılan açıklamada bulundu.

    Genelkurmay Başkanlığından Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yapılan açıklamada bulundu. Genelkurmay Başkanlığı'ndan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlam ile ilgil yapılan açıklamada "Gözünü kan bürümüş odaklarca yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 41 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi.

    İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "İnsanlıktan nasibini almamış, vicdanı kararmış, gözünü kan bürümüş odaklarca masum kişilere yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

    Reyhanlı'da yeni bir patlama daha Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün meydana gelen 2 patlamanın ardından akşam saatlerinde bir patlama daha meydana geldi.

    Sivil toplum kuruluşlarından sert tepkiler Hatay Reyhanlı'da meydana gelen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili sivil toplum kuruluşlarından peş peşe tepki gelmeye başladı,

    Kışınak'tan hükümete 'failleri bul' çağrısı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalara ilişkin, "Bir an önce bu patlamanın arkasında ne varsa bulunup açığa çıkartılmalıdır" dedi.

    Dünya basını kanlı saldırıyı böyle duyurdu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlama dünya basınında da geniş yankı buldu. Önemli haber ajansları ve televizyonlar kanlı saldırıyı flaş haber olarak geçti.

    Dünya ülkelerinden hain saldırıya tepki Hatay'da çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan kanlı saldırı dünyada büyük bir tepkiyle karşılandı.

    Reyhanlı'ya askeri birlikler sevk ediliyor Hatay'ın Reyanlı ilçesinde belediye binasi önünde meydana gelen patlama sonucu belediye binası önünde ekipler yoğun güvenlik önlemi aldılar. Belediye çevresinde olay yerin inceleme ekipleri titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

    Korkunç patlama kameralara böyle yansıdı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 40 kişinin hayatını kaybettiği patlama anı kameralara böyle yansıdı.

    Cumhurbaşkanı Gül'den provokasyon uyarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin "provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması" konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

    Reyhanlı'daki patlamada korkunç ayrıntı! Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yakınlarında meydana gelen bombalı araç patlaması sonucu 20 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı.

    Gül ve Erdoğan'dan patlamayla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hatay'daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Patlama ile ilgili kabinede görev alan bakanlardan da peş peşe açıklamalar geldi:

    Reyhanlı'da patlamalar fotoğraflara böyle yansıdı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu. Patlamada 18 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki patlama meydana geldi. Bombalı araçların infilak etmesi sonucu olan patlamalarda ölü sayısıyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Atalay'dan geldi: 42 kayıp, 140 dolayında yaralı.

    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

    Bakan Atalay: Olayı gerçekleştirenler belli oldu Reyhanlı'daki 40 dolayında vatandaşın hayatını kaybettiği patlamanın nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay faillerle ilgili ilginç açıklamada bulundu.

    Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama Reyhanlı'daki yaşanan ve ölü sayısı sürekli artan patlamalarla ilgili Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama geldi. Muhalefet, vatandaşa sağduyu çağrısında bulunurken hükümetten failleri ortaya çıkarmasını istedi.

    Kaynak: AA





    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz Yorumları