3 bakan programını yarıda kesip Hatay'a gitti   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 05-12-2013 (09:17)   Son Mesaj: 05-12-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    05-12-2013

    3 bakan programını yarıda kesip Hatay'a gitti

    3 bakan  programını yarıda kesip Hatay'a gitti
    3 bakan programını yarıda kesip Hatay'a gitti

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hatay'daki olaylar sonrasında programını yarıda keserek Hatay'a gitti.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hatay'daki olaylar sonrasında programını yarıda keserek Hatay'a gitti. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaya ilişkin, "Can kaybı önce 4 olarak gelmişti ama şu an arttı. Çalışmalar sürüyor. Allah rahmet eylesin" dedi.

    Â*Atalay, Orta Anadolu Sivil Toplum Platformu'nun Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlediÄŸi "El Ele Hep Birlikte Türkiyeyiz" adlı programın çıkışında gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalara iliÅŸkin soruları üzerine, İçiÅŸleri Bakanı Muammer Güler'in son durumla ilgili açıklama yaptığını anımsattı.

    Atalay'ın uçakla Hatay'a hareket ettiği öğrenildi.

    Reyhanlı'daki patlamalar

    -İçiÅŸleri Bakanı Güler ve SaÄŸlık Bakanı MüezzinoÄŸlu,Â*Mardin'deki programlarını iptal ederek Hatay'a hareket etti

    Â*İçiÅŸleri Bakanı Muammer Güler ve SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, Mardin'deki programlarını iptal ederek Hatay'a hareket etti.

    İçişleri Bakanı Güler ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Hatay'a gitmek üzere Mardin Havaalanı'na geçti. Burada gazetecilere Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Güler, olayın failleri konusunda ön tespitlerin yapıldığını söyledi.

    Bir basın mensubunun, olayın Suriye ile ilişkisinin olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Güler, şöyle konuştu:

    "Elbette bu çözüm sürecini istemeyenler var. İstikrara göz dikenler, bölgedeki duruşumuzdan rahatsız olanlar, elbette bunların hepsi sebeplerinden olabilir. Ancak özellike şunu ifade etmek isterim. Şu aşamada özellikle bölge halkının provokasyonlara gelmemesi, polisin ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları ve bölgede farklı yorum, farklı değerlendirme ile tahriklere yol açabilecek hiçbir yoruma itibar etmemelerini istiyorum. Devlet olarak biz her türlü tedbiri aldık. Tespitlerimizi yapıyoruz. Failleri de inşallah en yakında tespit eder gereğini yaparız."

    Bakanlar Güler ve Müezzinoğlu, daha sonra özel uçakla Hatay'a hareket etti.

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hatay'a geldi.[/B]

    Bakanlar Ergin, Güler ve Müezzinoğlu ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da Hatay Havaalanı'na geldi.

    Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan bakanlar, valiliğe geçti.

    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki patlama meydana geldi. Bombalı araçların infilak etmesi sonucu olan patlamalarda ölü sayısıyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Atalay'dan geldi: 42 kayıp, 140 dolayında yaralı.

    Kaynak: AA





    3 bakan programını yarıda kesip Hatay'a gitti Yorumları