Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 05-12-2013 (09:17)   Son Mesaj: 05-12-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 349  

    05-12-2013

    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı

    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı
    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki patlama meydana geldi. Bombalı araçların infilak etmesi sonucu olan patlamalarda ölü sayısıyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Atalay'dan geldi: 42 kayıp, 140 dolayında yaralı.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde iki patlama meydana geldi. Bombalı araçların infilak etmesi sonucu olan patlamalarda ölü sayısıyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Atalay'dan geldi: 42 kayıp, 140 dolayında yaralı. Reyhanlı ilçesinde saat 13.55'te belediye ve PTT binası yakınlarında iki patlama meydana geldi. Patlamaların bomba yüklü araçların infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtildi.

    BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY: 41 KAYIP, 140 YARALI

    19.00 İki büyük patlamanın yaşandığı Hatay Reyhanlı'ya ulaşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 42'e ulaştığını, 140 dolayında vatandaşın da olayda yaralandığını açıkladı.

    İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: ÖLÜ SAYISI 40 OLDU

    17.18Â*Â*İçiÅŸleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda, 40 kiÅŸinin öldüğünü, 29'u ağır 100'e yakın kiÅŸinin yaralandığını söyledi.

    Â*Güler ve SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, Reyhanlı'daki patlamalar nedeniyle Mardin'deki programlarını iptal ederek, Hatay'a gitmek üzere Mardin Havaalanı'na geldi.

    Â*İçiÅŸleri Bakanı Muammer Güler, burada AA muhabirinin Reyhanlı'daki patlamalara iliÅŸkin sorusu üzerine, "40 ölü, 29'u ağır 100'e yakın yaralı var" dedi.

    Â*Güler ve MüezzinoÄŸlu'nun, Malatya'dan gelecek uçakla Hatay'a gidecekleri bildirildi.Â*

    Â*17.00 ADALET BAKANI SADULLAH ERGÄ°N: ÖLÃœ SAYISI 30[/B]

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'daki patlamada ölü sayısının 30 dolayında olduÄŸunu belirtirken olaydan etkilenenlerin sayısının 100 dolayında olduÄŸunu söyledi. Ergin, Â*Hataylı hemÅŸehrilerine saÄŸduyu çaÄŸrısında bulunurken bunun tesdafi olmadığını bir anlamı olduÄŸunu, bunu da tüm vatandaÅŸların bildiÄŸini söyledi.Â*

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı'daki patlamaların, Hatay insanını bir yere sevk etmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Hem Hataylı hem Reyhanlılı kardeşlerim, bu tertip girişimlerini algılayacak olgunlukta, basirette, ferasette. Geçtiğimiz 2 sene bunu çok güzel gösterdiler. Bundan sonraki bu tür tertiplere karşı da gerekli sağduyuyla hareket edeceklerine inanıyorum" dedi.

    MUAMMER GÜLER: 20 ÖLÜ, 46 YARALI VAR



    İçiÅŸleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara iliÅŸkin olarak, "Son aldığımız rakamlara göre ölü sayısı 20,Â*yaralı sayısı 46'ya yükseldi. Bölgeye çokÂ*sayıda ambulans ve uçak ambulans gönderildi" dedi.Â*

    Güler, Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı'da 2 ayrı yerde patlama olduğunu bildirdi.

    Aldıkları son rakamlara göre ölü sayısının 20,Â*yaralı sayısının da 46'ya yükseldiÄŸi bilgisini veren Güler, Malatya'dan gelecek bir uçakla Hatay'a gideceÄŸini kaydetti.

    "Bunun birinci hedefi çözüm sürecidir. Ve bu işin içinde olanlar malumlarınızdır" diyen Bakan Güler, şöyle konuştu:

    "Bizim civarımızdaki yerlerde maalesef bu sürecin kendilerine olacak etkilerini de hesap ederek ve Türkiye'deki huzurun zaten hiçbir zaman olmasını istemediler. Ama bu süreçte bizim sahiplendiÄŸimiz insanlar bu konudaki gayretlerimizi insani yaklaşımlarımızı biliyorlar. Buna raÄŸmen yürütülmek istenen baÅŸka bir çalışma da var. Türkiye, Allah'ın izniyle bunların üstesinden gelir. Kimse Türkiye Cumhuriyeti ile aşık atmaya onun gücünü denemeye kalkmasın.Â*Onun hesabını görecek bir gücümüz var. Ancak kalleşçe, alçakça, masum savunmasız insanlara bu ÅŸekilde daha önce yapıldığı ÅŸekilde gayretler var. O gayretler hiçbir zaman sonuç almaz. Bizim birliÄŸimizi beraberliÄŸimizi aksine daha da pekiÅŸtirir."

    Bu acıların, yaraların hemen sarılması gerektiğini kaydeden Güler, "Şu anda bize çok kötü manzaralar da intikal ediliyor oralardan. Derhal uçak ambulanslar, ambulans helikopterler olay yerine ulaştırıldı. Gerekli güvenlik takviyesi de yapılıyor. Devletin bütün gücü imkanı oraya sevk edilmiş durumda. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralıların da inşallah en yakın zamanda şifaya kavuşmasını diliyorum" diye konuştu.

    Olayı gerçekleştirenleri eninde sonunda bulup gerekli cezayı vereceklerini vurgulayan Güler, "Tabii bu ortamda biz yine de işimizi yapmalı hedeflediğimiz bütün çalışmaları sonuna kadar eksiksiz gerçekleştirmeliyiz. Bu olaylar bizim çalışma azmimizi asla eksiltmemeli. Çözüm sürecinin bu tür provokasyonlarla kesilmek istendiğini biliyorduk. Maalesef böyle bir şey gerçekleşti. Muvaffak olmaları asla ve asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

    BİR EV ÇÖKTÜ, ELEKTRİKLER KESİLDİ

    Reyhanlı Belediyesi'nin de bulunduğu Atatürk Caddesi'nde art arda meydana gelen 4 patlamada çok sayıda kişi yaralanınca onlarca ambulans bölgeye sevk edildi. Belediye binası yakınındaki ahşap bir ev patlamanın etkisiyle çöktü.

    Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.



    SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI[/B]

    Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

    Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.



    PATLAMA SONRASINDA GERGÄ°NLÄ°K

    Öte yandan, patlamanın ardından ilçede gerginlik yaşandı. Bazı vatandaşlar, Suriyeli sığınmacılara saldırmaya çalıştı. Polis ekipleri, havaya ateş açarak kalabalığı dağıttı.

    Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.



    DAHA ÖNCE 14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

    [/B]Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

    Patlama sonrası ilk görüntüler





    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı

    Hatay'da üçüncü bomba yüklü araç iddiası Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonrası bomba yüklü bir aracın daha olduğu iddiasında bulunuldu.

    Bahçeli'den ilk açıklama: Türkiye tehdit altında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Tüm gelişmeler göstermiştir ki Türkiye, sınırlarından kaynaklanan çok ciddi bir tehdidin altındadır" görüşünü savundu.

    Adalet Bakanı Ergin: 30'un üzerinde ölümüz var Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'daki saldırıların tesadüfi olmadığını belirtirken patlamalarda 30 dolayında ölü, 70 dolayında yaralı olduğunu söyledi.

    3 bakan programını yarıda kesip Hatay'a gitti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Hatay'daki olaylar sonrasında programını yarıda keserek Hatay'a gitti.

    Cumhurbaşkanı Gül'den provokasyon uyarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin "provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması" konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

    Hatay Reyhanlı'da kritik toplantı Reyhanlı'da sebebi bilinmeyen patlamaların ardından ilçeye gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Kaymakamlığında yetkililerle görüşüyor.

    Reyhanlı'daki patlamada korkunç ayrıntı! Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası yakınlarında meydana gelen bombalı araç patlaması sonucu 20 kişi öldü, 46 kişi de yaralandı.

    Gül ve Erdoğan'dan patlamayla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hatay'daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Patlama ile ilgili kabinede görev alan bakanlardan da peş peşe açıklamalar geldi:

    Reyhanlı'da patlamalar fotoğraflara böyle yansıdı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında patlamalar oldu. Patlamada 18 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

    Davutoğlu: Birçok provokasyon durumu olabilir Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen patlamayla ilgili olarak provokasyonların olabileceğini söyledi.

    Reyhanlı ile ilgili medyaya yayın yasağı Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili delil niteliğinde olabilecek yazılı, sesli ve görüntülü haberlere ilişkin yayın yasağı getirildi.

    Genelkurmay: Saldırıyı şiddetle kınıyoruz Genelkurmay Başkanlığından Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin yapılan açıklamada bulundu.

    Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama Reyhanlı'daki yaşanan ve ölü sayısı sürekli artan patlamalarla ilgili Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Kışanak'tan açıklama geldi. Muhalefet, vatandaşa sağduyu çağrısında bulunurken hükümetten failleri ortaya çıkarmasını istedi.

    Sabah 'deşifre oldu' dedi bombalar patladı Sabah gazetesinde dün yer alan bir haberde ikinci Cilvegözü saldırı planlandığın 23 Nisan günü üç otomobile bomba yüklendiği ve Türkiye dönük saldırı planının deşifre edildiğini yazmıştı.

    Hatay'da üçüncü bomba yüklü araç iddiası Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlama sonrası bomba yüklü bir aracın daha olduğu iddiasında bulunuldu.

    Cumhurbaşkanı Gül'den provokasyon uyarısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin "provokasyonlara karşı uyanık ve dikkatli olunması" konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

    Gül ve Erdoğan'dan patlamayla ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hatay'daki patlamayla ilgili açıklama yaptı. Patlama ile ilgili kabinede görev alan bakanlardan da peş peşe açıklamalar geldi:

    Davutoğlu: Birçok provokasyon durumu olabilir Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleşen patlamayla ilgili olarak provokasyonların olabileceğini söyledi.

    Kaynak: AJANSLAR





    Hatay'da son rakam: 42 ölü, 140 yaralı Yorumları