Deniz GezmiÅŸ'i anma yürüyüşünde CHP krizi   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 05-07-2013 (09:14)   Son Mesaj: 05-07-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    05-07-2013

    Deniz Gezmiş'i anma yürüyüşünde CHP krizi

    Deniz Gezmiş'i anma yürüyüşünde CHP krizi
    Deniz Gezmiş'i anma yürüyüşünde CHP krizi

    Zonguldak'ta, Deniz Gezmiş'in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe CHP'lilerin parti bayraklarıyla katılmak istemesi gerginliğe yol açtı.

    Zonguldak'ta, Deniz GezmiÅŸ'in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe CHP'lilerin parti bayraklarıyla katılmak istemesi gerginliÄŸe yol açtı. CHP Ä°l Gençlik Kolları üyeleri ileÂ*bir grup üniversite öğrencisi arasındaki arbedenin kavgaya dönüşmesini araya giren polis önledi.

    ZonguldakÂ*Demokrasi Platformu, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz GezmiÅŸ, Yusuf Aslan ve Hüseyin Ä°nan anısına yürüyüş düzenledi. Büyük bölümünü Bülent Ecevit Ãœniversitesi Öğrenci Kollektifleri üyesi öğrencilerin oluÅŸturduÄŸu, aralarında sendika temsilcilerinin deÂ*bulunduÄŸu yaklaşık 100 kiÅŸi yürüyüş için Madenci Anıtı önünde toplandı.

    CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup da yürüyüşe parti bayrakları ile katılmak istedi. Ancak üniversite öğrencileri ile sendika temsilcileri, yürüyüşte siyasi parti ve simgenin yer alamayacağını söyleyince tartışma çıktı. DemokrasiÂ*Platformu Dönem Sözcüsü ErdoÄŸan Kaymakçı, yürüyüşte sadece Demokrasi Platformu'nun pankartının yer aldığını söyleyerek CHP'lileri ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat süren görüşmelerin ardından CHP'lilerin grubun arkasında bayraklarıyla yürümelerine izin verildi.

    Yürüyüş için anıt önünde düzenleme yapıldığı sırada bir grup üniversite öğrencisi ile CHP'li gençler arasında yeniden tartışma çıktı. Arbedeye dönen olaya polis müdahale etti. Polisin araya girmesiyle iki taraf sakinleÅŸtirildi. Arbedenin ardından yürüyüşe katılmaktan vazgeçen CHP'liler, anıt önünde basın açıklaması yapıpÂ*dağıldı.

    Bu sırada kenarda bekleyen sendika temsilcileri ve öğrenciler, CHP'nin açıklamasından sonra anıt önündenÂ*GazipaÅŸa Caddesi'ni takiben sloganlarla Valilik önüne kadar yürüdü.Â*100 kiÅŸilik grup, buradaki basın açıklamasının ardından dağıldı.

    Kaynak: DHA





    Deniz Gezmiş'i anma yürüyüşünde CHP krizi Yorumları