Erzincan'da Akil Ä°nsanlar'a ÅŸok!   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 05-05-2013 (10:14)   Son Mesaj: 05-05-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    05-05-2013

    Erzincan'da Akil Ä°nsanlar'a ÅŸok!

    Erzincan'da Akil Ä°nsanlar'a ÅŸok!
    Erzincan'da Akil Ä°nsanlar'a ÅŸok!

    Erzincan'da iki gündür temaslarda bulunan ve eleştirilere hedef olan Akil İnsanlar Heyeti, tepkilerin dozu artınca, Belediyedeki halk toplantısını yarıda kesti.

    Erzincan'da iki gündür temaslarda bulunan ve eleştirilere hedef olan Akil İnsanlar Heyeti, tepkilerin dozu artınca, Belediyedeki halk toplantısını yarıda kesti. Yüzlerce polis tarafından korunan Akil İnsanlar Heyeti Erzincan'dan ayrıldı.

    Can Paker başkanlığındaki Mahmut Arslan, Ayhan Ogan, Abdurrahman Kurt, Mehmet Uçum ve Prof. Dr. İzzettin Doğan'dan oluşan Akil İnsanlar heyeti'nin Doğu Anadolu Bölgesi grubu, sabah ilk olarak 5 kilometre uzaklıkta bulunan Ulalar Beldesi Cemevinde vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra kent merkezine gelen heyet, Belediye Başkanlığı'nda halk toplantısına katıldı.

    Toplantıya katılmak isteyen vatandaşlar oluşturulan güvenlik noktalarından geçerek salona alındı. Konuşmalar sırasında bazı vatandaşların tepkileri üzerine gerilim bir anda arttı. Konuşmacıların sık sık sözlerinin kesilmesi ve gerilimin gittikçe tırmanması üzerine Moderatör Abdurrahman Kurt, sözlü müdahale edilmemesini istedi ve ardından da tepkilerin devam etmesi üzerine, halk toplantısını sonlandırdı. Bu sırada bazı vatandaşlar, Türk Bayrağı açarak heyeti protesto etti.

    Yaşanan olaylar üzerine salona çok sayıda çevik kuvvet polisi girerek heyetin önünde etten duvar ördü. Salonun tamamen boşalması ve dışarıda çevre güvenliğinin alınmasının ardından heyet minibüslere binerek havalimanına götürüldü.

    "SÜREÇ GÖLGELENEMEZ"

    Havalimanında bir basın açıklaması yapan Heyet Başkanı Can Paker, Erzincan'ın Akil İnsanlar Heyeti'ni 'gönül insanları' olarak nitelendirdiğini ağırlıklı kesimin barış sürecini desteklendiğine dikkat çekti. Can Paker, "Çok küçük bir grubun ifade özgürlüğünü engelleyen tutumlarıyla bu süreç gölgelenemez. İki günlük Erzincan çalışmamızda gördüğümüz odur ki , Erzincan halkı bu sorunun askeri ve silahlı yöntemlerle çözülemeyeceği noktasında görüş birliği içerisindedir" dedi.

    ÜLKÜ OCAKLARINDAN EMNİYET'E TEPKİ

    Öte yandan dün akÅŸam heyetin yerel bir TV'deki canlı yayına katıldığı sırada, aynı binada bulunan Ãœlkü Ocakları'ndan gençlerin, MHP Ä°l BaÅŸkanlığı'nın da bulunduÄŸu, yerel televizyonun olduÄŸuÂ*3'üncü kata kata çıkma istemi üzerine, polisin müdahalesiyle ilgili bir açıklama yapıldı. Ãœlkü Ocakları tarafından Cumhuriyet Meydanında 100 kiÅŸinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Ãœlkü Ocakları EÄŸitim ve Kültür Vakfı Ä°l BaÅŸkanı ÇaÄŸatay Mutlu, Dünya Türkçülük gününde bölünme sürecini anlatmaya gelen akiller heyetinin kasıtlı olarak kendi binalarında program düzenlediÄŸini belirtti. ÇaÄŸatay Mutlu, ÅŸunları söyledi:

    "Erzincan Ülkü Ocaklarına mensup üniversiteli ve Erzincanlı kardeşlerimiz her Cuma olduğu gibi sohbet toptansıydayken anlam veremediğimiz şekilde emniyet mensupları il ocak binasının boşaltılması yönünde cebri talepte bulundu. Ülküdaşlarımız talebi haklı olarak reddedince Çevik Kuvvet, Apo bayrakları taşıyan vatan hainlerine yapmadıkları bir muamele ile gönüldaşlarımıza yoğun bir biber gazı ve cop saldırı ile yanıt verdiler. Halbuki kanuna göre, kapalı alanlarda biber gazı kullanmak yasak. 1 Mayıs'ta Erzincan'da 'Abdullah Öcalan'ın askerleriyiz' diye hayasızca bağıranlara kılını bile kıpırdatamayan emniyet mensuplarının vatanperver insanlara bu muameleyi yapmalarını anlamak mümkün değildir. Görevi asayişi sağlamak ve kanunları uygulamak olan emniyet personelinin dün gece bu memleketin evlatlarına uyguladıkları orantısız güç, kanunların hangi maddesinde yer almaktadır. Yaşanan olaylarla ilgili adli haklarımızı kullanacağız."

    Kaynak: DHA





    Erzincan'da Akil İnsanlar'a şok! Yorumları