Taksim'de Dilan Alp eylemine müdahale   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 05-05-2013 (09:13)   Son Mesaj: 05-05-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    05-05-2013

    Taksim'de Dilan Alp eylemine müdahale

    Taksim'de Dilan Alp eylemine müdahale
    Taksim'de Dilan Alp eylemine müdahale

    Çalıştıkları işyerinden çıkarılan Hey Tekstil işçileri, 1 Mayıs olaylarında yaralanan ve babası Hey Tekstil işçisiyken işten çıkarılan Dilan Alp için Taksim'de eylem yapmak istedi.

    Çalıştıkları işyerinden çıkarılan Hey Tekstil işçileri, 1 Mayıs olaylarında yaralanan ve babası Hey Tekstil işçisiyken işten çıkarılan Dilan Alp için Taksim'de eylem yapmak istedi. Taksim'de akşam saatlerinde toplanan grup, "Marjinal değil işçiyiz, Dilan bizim kızımız. 449 gündür direnen Hey Tekstil işçileri" yazılı pankart açtı. Burada sloganlar atarak İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup, caddeyi kapatan çevik kuvvet ekipleriyle karşılaştı.

    Çevik kuvvet barikatını zorlayan gruba polis önce TOMA'lardan tazyikli su sıktı. Dağılmakta direnen gruba polis bu kez cop kullanarak müdahale etti. Polisin eylemcilere müdahalesi sert oldu. Coplarla uzaklaştırılmak istenen grup ile polis arasında yaşanan arbede dakikalarca sürdü.

    Atatürk Kültür Merkezi önünde tekrar toplanan grup yeniden slogan atmaya başladı. Buraya gelen çevik kuvvet ekipleri dağılmak istemeyen gruba tekrar coplarla müdahale etti. Grup Gümüşsuyu İnönü Caddesi'ne doğru yöneldi. Polis, göstericileri Almanya Başkonsolosluğu önüne kadar kovaladı. Burada ara sokaklara giren eylemciler slogan attıktan sonra uzaklaştı. Yaşanan arbedede herhangi bir gözaltı olmadı.

    Kaynak: DHA





    Taksim'de Dilan Alp eylemine müdahale Yorumları