Akil Ä°nsanlar tutuklu milletvekilleriyle görüştü   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 05-04-2013 (10:14)   Son Mesaj: 05-04-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 284  

    05-04-2013

    Akil İnsanlar tutuklu milletvekilleriyle görüştü

    Akil İnsanlar tutuklu milletvekilleriyle görüştü
    Akil İnsanlar tutuklu milletvekilleriyle görüştü

    Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Diyarbakır D Tipi cezaevinde tutuklu BDP'li milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüştü.

    Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu üyeleri, Diyarbakır D Tipi cezaevinde tutuklu BDP'li milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüştü. Ahmet Faruk Ünsal, Mehmet Emin Ekmen, Lami Özgen ve Fazıl Hüsnü Erdem, görüşmenin ardından cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

    Görüşmenin olumlu geçtiğini ifade eden Ünsal, "Son sürece dair çok büyük umutları, beklentileri ve destekleri var. Bunu çok açık bir şekilde ifade ettiler, bu son derece sevindirici" dedi.

    Görüşme yaptıkları siyasetçilerin, güven telakkisi için birtakım sembolik adımlar beklediğini belirten Ünsal, şunları kaydetti:

    "Biz yargının bağımsız bir ÅŸekilde devam etmesini ve en kısa sürede adaleti gerçekleÅŸtirecek kararı almasını temenni ediyoruz.Â*Yakın zamanda da inÅŸallah mahkeme olacak ve sürecin nasıl iÅŸleyeceÄŸini göreceÄŸiz. Åžu an itibarıyla hasta mahkumların ve tutuklu insanların tedavileriyle ilgili birtakım sıkıntılardan bahsedildi. Burada hükümlü veya tutukluların bir kısmının bölge dışına nakillerinin yapıldığı söylendi. Bunlar doÄŸal olarak hem ÅŸahısları, hem ailelerini zora sokan uygulamalar. Biz burada karşılaÅŸtığımız sorunları sayın Adalet Bakanı'na ileteceÄŸiz. Åžu anda siyaset yapan birçok insanın tutuklu olduÄŸunu ve bunların dışarıda olması halinde süreci anlatma açısından önemli bir imkan olabileceÄŸini düşünüyorlar."

    Ünsal, cezaevindeki bütün tutuklu milletvekilleriyle görüştüğünü sözlerine ekledi.
    Heyet üyeleri daha sonra kadın tutukluların bulunduğu Diyarbakır E Tipi cezaevine gitti.

    Â*

    Kaynak: AA





    Akil İnsanlar tutuklu milletvekilleriyle görüştü Yorumları