Akil İnsanlar'a Yozgat'ta protesto   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 05-01-2013 (09:14)   Son Mesaj: 05-01-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 345  

    05-01-2013

    Akil İnsanlar'a Yozgat'ta protesto

    Akil İnsanlar'a Yozgat'ta protesto
    Akil İnsanlar'a Yozgat'ta protesto

    Akil İnsanlar Heyeti'nin İç Anadolu Bölgesi grubunun Yozgat'a gelişi öncesinde, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri tarafından Türk Bayraklı protesto yürüyüşü düzenlendi.

    Akil İnsanlar Heyeti'nin İç Anadolu Bölgesi grubunun Yozgat'a gelişi öncesinde, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği öncülüğünde bazı sivil toplum örgütleri tarafından Türk Bayraklı protesto yürüyüşü düzenlendi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu grubunun Yozgat Milli Parkı Çamlıkta, belirledikleri isimlerle toplantı yapmak üzere Kırşehir'den geleceklerinin kesinlik kazanması ile birlikte toplantı öncesinde, ellerinde Türk bayrağını olan gruplar Cumhuriyet Alanı'nda toplandı. Farkı bölgelerden sloganlar atarak Cumhuriyet Alanı'nda toplanan protestocular, bir süre 'Türk-Kürt Kardeştir', 'Yozgatlı burada Akiller nerede', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

    Yaklaşık bin kişiden oluşan protestocular, şehit babası Avni Karataş, "Şehit yakınlarını bile davet etmediler, Çamlıkta ağaçlarla mı konuşacaklar, gelsinler insinler meydana, çarşıda gezip ne söyleyeceklerse söylesinler" diye konuştu. Grup daha sonra toplantının yapılacağı Çamlığa doğru yürüyüşe geçtiler.
    Ellerinde Türk Bayrağı ile çamlığa doğru yürüyen protestocuların hemen ardından 150 kadar polis aynı bölgeye sevk edildi. Bu sırada polisle protestocular arasında bir süre arbede yaşandı.

    Protestocu grup, Çamlık milli parkı ana girişinde bekletilirken, Akil İnsanlar Heyeti diğer kapıdan geniş güvenlik önlemleri altında çamlığa giriş yaptı. Toplantı şehir merkezinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki milli park çamlık tepesindeki Galata Çamlık Oteli'nde geniş güvenlik önlemleri altında düzenlendi.

    Çamlık Milli Parkı'na listede ismi olmayanlan alınmadı. Toplantı, Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren'in konuşmasıyla başladı. Taşgetiren, 8 ili ziyaret ettiklerini ve Yozgat'ın 9'uncu il olduğunu belirterek, "Her ilde şehit ailelerini dinleyip sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle bir araya geliyoruz" dedi.

    Türkiye'de 30 yıldır devam eden bir terör hadisesinin sonlanma ümidinin doğduğu bir zamanın yaşandığını kaydeden Ahmet Taşgetiren, şöyle devam etti:

    "Son zamanlarda bütün alanlarda bir iyileşme yaşanıyor. Son 4 aydır şehit olmaması mutlu edici bir durum. Şehit ailelerini dinlediğimiz zaman, 'Benim oğlum 6 ay önce şehit oldu. Keşke bu görüşmeler bir yıl önce başlasaydı da benim oğlum şehit olmasaydı' sözleriyle karşılaşıyoruz."

    Toplumdaki endişeleri ve sorunları dinlemek için yola çıktıklarını belirten Taşgetiren'in konuşmasının ardından, toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine ve katılımcılara 3 er dakikalık konuşma ve endişelerini ifade etmeleri için söz verildi. Katılımcılar ağırlıklı olarak endişelerini dile getirirken, Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, "Bizler doğu illerinden daha az yatırım alan Yozgat'ın evlatlarıyız. Kürt sorunu diye bir şey yok. Kürtlerle aramızda hiçbir sorun yaşanmadı" diye konuştu.

    Kaynak: DHA





    Akil İnsanlar'a Yozgat'ta protesto Yorumları