Milli piyade tüfeÄŸinin görüntüsü ve özellikleri   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 04-30-2013 (09:12)   Son Mesaj: 04-30-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    04-30-2013

    Milli piyade tüfeğinin görüntüsü ve özellikleri

    Milli piyade tüfeğinin görüntüsü ve özellikleri
    Milli piyade tüfeğinin görüntüsü ve özellikleri

    3 Temmuz 2011'de ise üretime başlandığı açıklanan 'Mehmetçik 1'in aradan 1.5 yıldan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir birliğe dağıtımının yapılmaması dikkat çekiyordu.

    3 Temmuz 2011'de ise üretime başlandığı açıklanan 'Mehmetçik 1'in aradan 1.5 yıldan fazla süre geçmesine rağmen hiçbir birliğe dağıtımının yapılmaması dikkat çekiyordu. 2011'de üretime başlanan, 2012'de TSK tarafından kullanılmaya başlanacağı açıklanan 'Mehmetçik-1' adlı piyade tüfeğinin, 7-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek IDEF'13 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda sergilenmesinin gündemde olduğu dile getirildi.

    GÖRÜNTÜSÜ YAYINLANDI

    ALMAN SİLAHINA BENZERLİĞİ

    Zaman gazetesinde yer alan haberde, bu konuda son kararı Savunma Sanayii Müsteşarlığı verecek. Daha önce tüfeğin, Alman malı HK-416'ya benzediği ve Alman Heckler & Koch firmasının konuya müdahil olarak bu konuda lisans alınması zorunluluğunu dile getirdiği iddia edilmişti. Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar bu iddiaları yalanlamıştı.

    14 AYDA ÃœRETÄ°LDÄ°LER

    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) istekleri esas alınarak dünyada mevcut son nesil piyade tüfeklerinin en iyi özelliklerini tek bir tüfekte toplayan, tasarımdan itibaren tamamen özgün üç ayrı prototip 14 ay içinde MKEK kurumu Kırıkkale Silah Fabrikası'nda üretildi.

    TÜFEĞİN ÖZELLİKLERİ

    2010 yılı Mayıs-Haziran aylarında ilgili kurumlardan uzman personelin de katılımıyla yapılan test ve atışları başarıyla tamamlanarak seçilen prototip için kalifikasyon safhasına başlandı. Eylül 2011'e kadar da seri üretime hazır hale getirilmesi planlanmıştı. TSK tarafından kullanılan G3'lerin yerini alması planlanan modern piyade tüfeğinin, dünyada kullanılan üçüncü jenerasyon piyade tüfeklerinin en iyi özelliklerini taşıması amaçlanıyor. Tüfeğin üzerine gece görüş dürbünü, ışıldak, lazer, bomba atar gibi aksesuarlar takılabilmesi hedefleniyor. Namlu ömrü minimum 10 bin atım olarak tasarlanacak tüfek, tek ve seri atışlar yapabilecek.

    GAZETELER TERS KÖŞE OLDU

    Birçok gazete bu haberi özel olarak yaptıklarını sanıyordu. Fakat gazeteler dağıtıldıktan sonra gerçek ortaya çıktı. Silahın görüntüsü birden fazla gazeteciye servis edilmişti. Bu haberdeki görüntü ise Zaman gazetesinden alındı.

    Â*

    Â*

    Kaynak: Zaman





    Milli piyade tüfeğinin görüntüsü ve özellikleri Yorumları