Tokyo Belediye Başkanı'na Kılıç'tan cevap   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-30-2013 (10:09)   Son Mesaj: 04-30-2013 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 373  

    04-30-2013

    Tokyo Belediye Başkanı'na Kılıç'tan cevap

    Tokyo Belediye Başkanı'na Kılıç'tan cevap
    Tokyo Belediye Başkanı'na Kılıç'tan cevap

    2020 Olimpiyat Oyunları için Madrid ve İstanbul'un dışındaki adaylardan Tokyo'nun Belediye Başkanı Naoki Inose'den gelen hakaretlere Bakan Kılıç'tan cevap geldi.

    2020 Olimpiyat Oyunları için Madrid ve İstanbul'un dışındaki adaylardan Tokyo'nun Belediye Başkanı Naoki Inose'den gelen hakaretlere Bakan Kılıç'tan cevap geldi. 2020 Olimpiyat Oyunları'nı orgazi etmeye aday şehirlerin çalışmaları sürerken Madrid ve İstanbul'un dışındaki adaylardan Tokyo'nun Belediye Başkanı Naoki Inose'den beklenmedik bir çıkış geldi.

    Tokyo Belediye Başkanı, İstanbul 2020 adaylığına ağır ithamlarda bulundu.

    2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmak için İstanbul ve Madrid'le birlikte adaylığını koyan Tokyo'nun belediye başkanı Naoki Inose'nin yaptığı son açıklamalar geniş yankı uyandırdı. 2020 oyunlarına Tokyo'nun evsahipliği yapması gerektiğini ilginç ifadelerle savunan Inose, New York Times gazetesinde Türkiye'ye ağır ithamlarda bulundu.

    "İslam ülkelerinde ortak olan tek şey Allah, birbirleriyle sürekli kavga ediyorlar" diye konuşan Tokyo Belediye Başkanı; İstanbul'un maddi imkanlarının ve ulaşım sisteminin yetersiz olduğunu iddia etti.

    Türkiye'nin genç nüfusunun İstanbul'un oyunlara adaylığı sürecinde sıklıkla bir koz olarak kullanılmasını da eleştiren Tokyo Belediye Başkanı, "Türk insanının uzun yaşamak istediğine eminim ancak uzun yaşamak için öncelikle bizim gibi bir yaşam kültürü oluşturmaları gerekiyor. Nüfus genç olabilir ancak; insanlar erken ölüyorsa bunun bir manası olmaz" ifadelerini kullandı.

    BAKAN KILIÇ TWİTTER'DAN TEPKİ GÖSTERDİ

    Tokyo Belediye Başkanı Inose'nin New York Times gazetesindeki açıklamalarını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Twitter hesabından tepki gösterdi. Bakan Kılıç, "Tokyo Belediye Başkanı'nın İstanbul'a ilişkin negatif değerlendirmeleri haksız ve üzücü. Olimpik değerlerle de bağdaşmıyor. İstanbul da 2020 adayı ancak bugüne dek diğer aday kentlerle ilgili olumsuz bir değerlendirmemiz olmadı, olmayacak. Biz Japonları seviyoruz. İnançlarına da saygılıyız kültürlerine de... Yaşlılarına da saygı duyuyoruz gençlerine de..." ifadelerine yer verdi.

    İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları organizasyon komitesi de konuyla ilgili olarak gazeteye kısa bir açıklamada bulundu. Açıklamada, "İstanbul 2020, uluslararası olimpiyat komitesinin ilkeleri gereği, konu üzerinde değerlendirme yapmayı uygun görmemektedir." ifadeleri kullanıldı.

    IOC talimatlarının 14. maddesinde "Aday şehirlerden biri; diğer aday şehrin imajına zarar verecek açıklama yapmaktan kesinlikle kaçınmalıdır. Rakip aday şehirlerle bir kıyaslama yapmak katiyen yasaklanmıştır." ifadeleri yer alıyor.

    Tokyo Belediye Başkanı'nın maksadını aşan açıklamaları, Japonya'da da hoş karşılanmadı. Japon gazetecilerin çoğu, Inose'nin bu açıklamalarının adaylık sürecine darbe vuracağı şeklinde görüş birliğine vardı.





    Tokyo Belediye Başkanı'na Kılıç'tan cevap Yorumları