Akil İnsanları protesto edeyim derken rezil oldu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-29-2013 (10:19)   Son Mesaj: 04-29-2013 (10:19)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    04-29-2013

    Akil İnsanları protesto edeyim derken rezil oldu

    Akil İnsanları protesto edeyim derken rezil oldu
    Akil İnsanları protesto edeyim derken rezil oldu

    Akil İnsanlar Marmara Heyeti, Çanakkale'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle buluştu. Toplantıda bir vatandaşın İstiklal Marşı eylemi herkesi güldürdü.

    Akil İnsanlar Marmara Heyeti, Çanakkale'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle buluştu. Toplantıda bir vatandaşın İstiklal Marşı eylemi herkesi güldürdü. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Hülya Koçyiğit'in de katıldığı toplantıda İstiklal marşı krizi yaşandı. Bazı vatandaşlar, İstiklal marşı okunmadığı için toplantıyı terk etti. Bir vatandaş, tek başına okumaya çalıştığı istiklal marşını heyecandan şaşırıp okuyamayınca, diğer katılımcılar tarafından alkışlarla protesto edildi.

    Kolin otelde düzenlenen toplantıya, Çanakkale'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Sabahki programlara yetişemeyen Hülya Koçyiğit, buradaki toplantıda yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akil İnsanlar Marmara Heyeti Grup Başkan vekili Mithat Sancar, katılımcılara 'Hoş geldiğiniz' derken, katılımcılar arasından bir kişi, İstiklal marşı okunup okunmayacağını sordu. Toplantı devam edince, kalabalık arasında 3 kişi, bu durumu protesto ederek toplantıyı terk etti. Ardından bir katılımcı, tek başına İstiklal Marşını okumaya başladı. Heyecandan ikinci mısrada şaşıran vatandaş, salondaki diğer katılımcıların alkışlı protestosuna maruz kaldı. Heyecanlı vatandaşı, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sakinleştirdi.

    Protestoların ardından toplantı başladı. Mithat Sancar, yaşanan bu protestoları anlayışla karşıladıklarını ancak fazlasının ise saygısızlık olduğunu söyledi. Sancar, "Bu resmi bir toplantı değil. Milli marşı söyleyecek yer bellidir. Her yerde okunursa, o marşa saygısızlık olur. Bizim bayrakla, milli marşla hiçbir sorunumuz yok. Biz, bu bayrağın ve milli marşın gönüllüce, kalpten benimsenmesi için başlatılmış bir sürecin destekçisi olmak için yola çıktık" dedi. Ardından katılımcıların sorularıyla toplantı devam etti.

    İçeride toplantı devam ederken dışarıda ise protesto vardı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 200 kişi, otel önünde toplanarak sloganlarla Akil İnsanlar Heyetini protesto etti.



    Kaynak: İHA





    Akil İnsanları protesto edeyim derken rezil oldu Yorumları