Akil İnsanlar onları da dinledi   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-28-2013 (10:18)   Son Mesaj: 04-28-2013 (10:18)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    04-28-2013

    Akil İnsanlar onları da dinledi

    Akil İnsanlar onları da dinledi
    Akil İnsanlar onları da dinledi

    Âkil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinin Kütahya'daki ikinci gün programında yaklaşık 300 kişi, protesto etmek için toplandıkları otelin önünde Avni Özgürel'e saldırmaya çalıştı.

    Âkil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinin Kütahya'daki ikinci gün programında yaklaşık 300 kişi, protesto etmek için toplandıkları otelin önünde Avni Özgürel'e saldırmaya çalıştı. Kütahya'da çeşitli görüşmeler ve ziyaretlerde bulunan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti'ne kaldıkları otelin önünde tepki gösterildi. Tepkiler üzerine göstericilerle konuşan heyet üyesi Avni Özgürel protestocularla görüştü ve içlerinden 7 kişilik bir grupla özel toplantı yaparak kendilerini dinleyebileceklerini söyledi. Gergin başlayan gün Akil İnsanlar Heyeti'nin protestocu grubun temsilcileriyle görüşmesiyle birlikte dostça bir sohbete dönüştü. Göstericiler bu gelişmenin ardından otelin önünden olaysız dağıldı.

    Âkil İnsanlar Ege Bölgesi heyetinin Kütahya'daki ikinci gün programında yaklaşık 300 kişi, protesto etmek için toplandıkları otelin önüne geldi. Protestocu grupla otelin önünde görüşen Akil İnsanlar Heyeti üyesi Avni Özgürel kalabalığı sakinleştirmek için heyet olarak kendileriyle de konuşabileceklerini söyledi.

    Otel kapısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Avni Özgürel, "Bu hoş bir tablo değil. Elbette bütün bu aleyhte gösteri yapan arkadaşların samimiyetine yürekten inanıyorum. Endişelerinine de inanıyorum. Bunları birlikte konuşabiliriz. Sadece birbirimize bağırırsak, neyi ifade edeceğiz? Heyeti karşılarında göremeyince bütün bu insanların iyi niyetinden eminim. Zaten onun için tek başıma çıkıyorum. Benim üzüntüm, dinleme arzusu olmaması. Bana bağırmakla mesele anlaşılmıyor." dedi. Özgürel protestocuların arasından seçilecek 7 kişiyle heyet olarak görüşebileceklerini ve kendilerini dinlemek istediklerini söyledi.

    Bunun üzerine protestocu gruptan 7 kişi otelde Akil İnsanlar heyetiyle görüştü. Grup üyeleri Akil İnsanlar heyetine ellerindeki Türk bayrağını öptürmek istedi, bu duruma müdahale eden Avni Özgürel bunun büyük bir hakaret olduğunu kendilerinin bayrağa asla saygısızlık yapmadıklarını söyledi. Özgürel gruba 12 Eylül'de tutuklanan Alparslan Türkeş'e de cezaevinde bayrak önünde saygı duruşunda bulunma cezası verildiğini ve onların yapmak istediklerinin de bununla aynı anlama geldiğini ifade etti. Grup üyeleri bunun üzerine yaptıklarının hata olduğunu anlayıp bayrak ısrarından vazgeçti. Dışarıda bekleyen protestocular da, bu gelişmenin ardından olay yerinden sessizce uzaklaştı.

    Kaynak: CİHAN





    Akil İnsanlar onları da dinledi Yorumları