İslam alemi birlik arayışında   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-28-2013 (09:18)   Son Mesaj: 04-28-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 400  

    04-28-2013

    İslam alemi birlik arayışında

    İslam alemi birlik arayışında
    İslam alemi birlik arayışında

    İki gün sürecek sempozyum dini uygulamalarda birlik adına önemli bir adım...

    İki gün sürecek sempozyum dini uygulamalarda birlik adına önemli bir adım... İslam dünyasından gelen temsilciler İstanbul'da görüş birliği anlamına gelen "icma"yı değerlendiriyor.

    80'e yakın ülkeden çok sayıda din adamı ve akademisyenin katıldığı "Ortak Yol Haritası-İcma ve Kolektif Şuur" Sempozyumu'nda Müslümanlar arasındaki birliği sağlayan dinamikler üzerinde duruluyor.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, icma ile tespit edilmiş temel esaslara sıkı sıkıya sarılmak gerektiğine dikkat çekti.

    Görmez, şunları kaydetti:

    "İcma, aynı zamanda dini reforme etme çabalarının önünde koruyucu bir kalkan görevini ifade etmiş, kıyamet sabahına kadar ifade etmeye devam edecektir. Sevad-ı Azam dediğimiz büyük kurulların ittifakını bekleyen yüzlerce meselemiz vardır. Biz hala bayramlarımızı bile farklı günlerde yapmaya devam ediyoruz. Ramazan'a dahi farklı günlerde başlıyoruz."

    Konuşmalarda, İnsan Hakları, Kadın-Erkek eşitliği ve Küresel Isınma gibi güncel pek çok konunun değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek, İslami fetva merkezlerinin yaygınlaştırılması istendi.

    Sempozyum boyunca yapılacak oturumlarda icmanın dindeki yeri ve sahabe uygulamaları ele alınacak. Sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın dertlerine çare üretecek işlevsel bir mekanizma haline getirilmesi için yol haritası belirlenecek.





    İslam alemi birlik arayışında Yorumları