Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-26-2013 (10:13)   Son Mesaj: 04-26-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 325  

    04-26-2013

    Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti

    Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti
    Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti

    PKK'nın Türkiye topraklarından çekilme kararını açıkladığı basın toplantısı, dünya basınında yankı uyandırdı. Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti.

    PKK'nın Türkiye topraklarından çekilme kararını açıkladığı basın toplantısı, dünya basınında yankı uyandırdı. Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti. Reuters başta olmak üzere dünyanın önde gelen birçok yayın kuruluşu PKK'nın "çekilme" kararını "flaş" haber olarak okuyucularına duyurdu.

    PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını açıkladığı Kandil'deki basın toplantısı 100'den fazla Türk ve yabancı gazeteci tarafından takip edildi.

    REUTERS: Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'den çekilme kararını abonelerine "flaş" koduyla duyurdu. Haberde, on yıllardır silahlı mücadele veren PKK'lıların 5 Mayıs'tan itibaren Türkiye topraklarından çekeceği belirtildi. Haberde, PKK adına açıklama yapan Murat Karayılan'ın şu sözlerine yer verildi: "Çekilme planlandığı gibi peyderpey gruplar halinde ve mümkün olan en kısa zaman dilimi içerisinde tamamlanacak. "

    BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC de, Murat Karayılan'ın, Türkiye'den çekilmenin Mayıs ayı başında başlayacağını açıkladığını yazdı. Haberde, PKK adına yapılan açıklamanın Kuzey Irak'ta Kandil dağında bir basın toplantısıyla duyurulduğu belirtildi. "Çekilme" kararının PKK lideri Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz ay yaptığı çağrı sonrasında gerçekleştiği de ifade edildi. Haberde ayrıca, "çekilme" kararının açıklandığı basın toplantısını 50'den fazla Türk ve yabancı gazetecinin izlediği belirtildi. PKK ile 30 yıldır devam eden mücadelede 40 bin kişinin yaşamını yitirdiği de ifade edildi.

    DIE PRESSE: Avustarya'ın önemli günlük gazetelerinden Die Presse de, PKK'nın Türkiye'den "çekilme" kararına internet sayfasında geniş yer verdi. "PKK, Türkiye'den çekiliyor" başlığıyla verilen haberde, PKK'nın 5 Mayıs'tan itibaren Türkiye'den mümkün olan en kısa zaman diliminde çekileceği belirtildi. Haberde, PKK'nın "çekilme" kararının Türkiye'de sürdürülen barış görüşmeleri için yeni bir aşama olduğu da vurgulandı.

    Kandil'in açıklaması ne anlama geliyor? Uzmanlar ve siyasi parti temsilcileri PKK'nın Kandil'den yaptığı çekilme açıklamasını yorumladı.

    ABD'den çekilme kararına ilk tepki: Alkışlıyoruz Beyaz Saray'dan PKK'nın çekilmesiyle ilgili açıklama geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada 'çabaları alkışlıyoruz' denildi.





    Yabancı ajanslar PKK kararını böyle geçti Yorumları