Korucular: Tek isteğimiz barış   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-20-2013 (09:19)   Son Mesaj: 04-20-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 417  

    04-20-2013

    Korucular: Tek isteğimiz barış

    Korucular: Tek isteğimiz barış
    Korucular: Tek isteğimiz barış

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği yemeğe katılan korucubaşları, çözüm sürecine destek verdiklerini, ancak kendilerinin de unutulmaması gerektiğini söyledi.

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği yemeğe katılan korucubaşları, çözüm sürecine destek verdiklerini, ancak kendilerinin de unutulmaması gerektiğini söyledi. Çınar İlçesi Geçici Köy Korucuları Dernek Başkanı Seyithan Karadağ, hiç bir korucunun bugünkü sürece karşı olmadığını belirterek, "Biz herkesten ziyade bu işin son bulmasını istiyoruz. Biz bu işe karşılıksız girdik. Hepimizin ailesinde şehit ve gazilerimiz var. Biz hazırız. Yeter ki bu süreç sonuca ulaşsın. Ülke kazansın, biz kaybetmeye hazırız" dedi.

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, kentin kırsal bölgelerinde terörle mücadelede görev yapan 4 bin 304 geçici ve gönüllü köy korucusunu temsilen korucubaşlarına bir yemek verildi. Öğlen yemeğine Diyarbakır Vali yardımcısı Mustafa Can, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay, askeri yetkililer ve 80 korucubaşı katıldı. Yemekte koruculara yaptıkları hizmetler için teşekkür edilirken, özlük haklarında yapılacak iyileştirmeler konusunda bilgi verildi. 1984 yılından bugüne kadar 141 korucunun terörle mücadelede şehit olduğu, 125'inin ise yaralandığı Diyarbakır'da şu anda 4 bin 114'ü geçici olmak üzere 5 bin 304 korucunun görev yaptığı belirtildi. Yemek sırasında şehit korucuların isimleri de bir ekrandan katılımcılara izlettirildi.

    ALBAY ATABAY: KARARLILIKLA GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

    Yemek öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atabay, korucuların yaptıkları hizmetler nedeniyle memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirterek, "Teröristle mücadele harekatında 30 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerimizle omuz omuza, birlikte mücadele eden kahraman korucularımızın yapmış olduğu özverili hizmetleri unutmamız mümkün değildir. Bu mücadelede bizler hep korucularımızın yanında olduk. Bundan sonra da birlikte, kararlılıkla görev yapmaya devam edeceğiz. Korucularımızın özlük ve sosyal haklarında yürütülen çalışmanın büyük ölçüde tamamlandığı ve bu konunun kısa süre içinde sayın bakanımız tarafından açıklanacağını öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

    Diyarbakır Vali Yardımcısı Mustafa Can ise, korucuların terörle mücadelede bugüne kadar güvenlik güçlerinin eli, ayağı, gözü, kulağı olduğunu belirterek, "Korucularımızın terörle mücadelede verdiği emek çok büyüktür. Yaşadığımız bu süreçle birlikte, bu sıkıntıların da bitmesiyle ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz çok daha iyi yerlere gelecektir. En zor koşullarda terörle mücadelede çok yardımlarda bulundunuz" dedi.

    "HİÇ BİR KORUCU SÜRECE KARŞI DEĞİL."

    Yemekten önce Vali Vekili Mustafa Can ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Atabay'a korucuların sorunlarını anlatan Çınar İlçesi Geçici Köy Korucuları Dernek Başkanı Seyithan Karadağ, hiç bir korucunun bugünkü sürece karşı olmadığını belirterek, "Hiçbir korucu bu sürece karşı değildir. Biz herkesten ziyade bu işin son bulmasını istiyoruz. Biz bu işe karşılıksız girdik. Kendi köyümüze terör girmemesi için korucu olduk. Ancak bazı sıkıntılarımız var. Bu 30 seneden beri devam ediyor. Bir çok sıkıntılarımız var. Hepimizin ailesinde şehit ve gazilerimiz var. Biz hazırız. Yeter ki bu süreç sonuca ulaşsın. Ülke kazansın, biz kaybetmeye hazırız" dedi.

    ALBAY ATABAY: İNŞALLAH DAHA HUZURLU GÜNLER OLACAK

    Daha sonra yapılan sohbet toplantısında konuşan Çüngüş İlçesi Korucubaşı Metin Akmeşe, "Biz silah alıp kendi toprağımızı koruduk. Bundan gururluyuz. İnşallah Allah yardım eder anlaşırlar, barışırlar. Bizler de tarlamızda çalışırız. Çalışamadığımız için korucu olduk. Benim dayımı 100 - 150 mermi ile öldürdüler. Bunun hak aramakla ne alakası var? Bugüne kadar ayrımcılık olmadı, bundan sonra da olmaz. Türk ordusuyla gurur duyuyoruz" dedi.

    Albay Atabay ise, "Geçici köy korucuları hep bizim bir parçamız oldu. Asla devletimiz yapılan hizmeti unutmaz. İnşallah daha huzurlu günler olacak" dedi.

    KORUCULAR:TEK İSTEDİĞİMİZ BARIŞ

    Çözüm süreci ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çınar İlçesi Geçici Köy Korucuları Dernek Başkanı Seyithan Karadağ, "Biz bu süreci destekliyoruz. Bu sürecin en iyi şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Hatanın neresinden dönülürse kardır. Samimilerse gelip silahlarını bıraksınlar. Gelsinler hep beraber bu memleketi nasıl kalkındıracağımıza bakalım. Samimi ise silahını bırakır, gelip devlete sığınır. Biz hiç bir zaman barış sürecine zarar gelmesini istemedik. Herkesten ziyade biz istiyoruz. Diyarbakır'da 2-3 aydır taş atma yok, yakma, yıkma yok. Bu ne güzel birşey" dedi.

    Bismil İlçesi Başaran Köyü Korucubaşı Mehmet Aydın ise, "İnşallah çözüm olur. Bizim tek isteğimiz barıştır. İlk günden bunu istiyorduk. Bugün de bunu istiyoruz. Huzur her şeyden önemlidir. Hepimiz kardeşiz" dedi. Eğil İlçesi Balaban Köyü Korucubaşı Mustafa Aygün ise 27-28 yıldan bu yana terörle mücadele ettiklerini belirterek, "Bizim bir güvencemiz yok. Biz bu süreci destekliyoruz. Barış gelmesini istiyoruz" dedi.

    Çüngüç İlçesi Korucubaşı Metin Akmeşe ise korucular olarak devletin aldığı kararlara sadık olduklarını ifade ederek, "Çözüm olursa iyi olur. Biz devletin aldığı kararlardan yanayız. Biz bu süreci destekliyoruz. Barış sürecini desteklememek var mı? İnşallah çözüm olur. İnsan kardeş kanının akmasını istemez. İnşallah sağlıklı bir şekilde çözülür ve kan durur" dedi.

    Kocaköy İlçesi Şehit ve Gazi Korucular Dernek Başkanı Hacı İşli ise, "Bu ülke herkese yeter. Biz bu ülkede huzur istiyoruz. Ama bu ülkenin devleti var. Devlet buna sağlıklı karar vermelidir. Sokakta, kahvede anlatılıyorsa bu yarın sıkıntı olur. Bu ülke kolay kazanılmadı. Kıymetini bilelim. Herkes kıymetini bilsin" dedi.

    Kaynak: DHA





    Korucular: Tek isteğimiz barış Yorumları