Aydın KCK davasında tutuklulara tahliye   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 04-20-2013 (09:19)   Son Mesaj: 04-20-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    04-20-2013

    Aydın KCK davasında tutuklulara tahliye

    Aydın KCK davasında tutuklulara tahliye
    Aydın KCK davasında tutuklulara tahliye

    Aydın ve İlçelerinde, polisin 3 yıl önce KCK/TM'ye yönelik düzenlendiği operasyonda tutuklu yargılanan 8 sanık bugünkü duruşmada tahliye edildi. Tahliyelerle davada tutuklu kalmadı.

    Aydın ve İlçelerinde, polisin 3 yıl önce KCK/TM'ye yönelik düzenlendiği operasyonda tutuklu yargılanan 8 sanık bugünkü duruşmada tahliye edildi. Tahliyelerle davada tutuklu kalmadı. 2010 yılı mayıs ayında, Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dönemin İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç'in talimatıyla Aydın ve İlçelerinde, KCK/TM'ye yönelik operasyon düzenledi. Aydın'ın Ortaklar Beldesi'nde PKK tarafından düzenlenen eylem ve etkinlikleri organize ettikleri, çocukları kandırarak bu etkinliklere götürüp cezaevine girmelerine neden oldukları ihbarıyla başlatılan operasyonda, Didim, Söke, İncirliova ve Germencik ilçelerinde 21 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Yakalanamayan 7 kişi hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi.

    Ä°zmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan her sanık için 10'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava devam ederken, 13 kiÅŸi tahliye edildi. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruÅŸmaya tutuklu yargılanan 8 sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıklar ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyip,Â*3 yıldır tutuklu olduklarını ve tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, tutuklu yargılan 8 sanığı tahliye edip, duruÅŸmayı erteledi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı. Sanıkların yakınları birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaÅŸları döktü.

    Kaynak: DHA





    Aydın KCK davasında tutuklulara tahliye Yorumları