Korucu: Ailemde 25 ÅŸehit olmasına raÄŸmen   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 04-20-2013 (09:19)   Son Mesaj: 04-20-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    04-20-2013

    Korucu: Ailemde 25 şehit olmasına rağmen

    Korucu: Ailemde 25 şehit olmasına rağmen
    Korucu: Ailemde 25 şehit olmasına rağmen

    Şırnak'ta Akil İnsanlarla kaldıkları otelde görüşen korucubaşları çözüm sürecine desteklerini dile getirdiler. Korucubaşı Hazım Babat sürece desteğini çarpıcı sözlerle dile getirdi.

    Şırnak'ta Akil İnsanlarla kaldıkları otelde görüşen korucubaşları çözüm sürecine desteklerini dile getirdiler. Korucubaşı Hazım Babat sürece desteğini çarpıcı sözlerle dile getirdi. Şırnak bölgesindeki 5 korucubaşının katıldığı toplantıda önce heyet başkanı Yılmaz Ensaroğlu, şunları söyledi:

    "Bu sorunla ilgili olarakÂ*hem zaman zaman çeÅŸitli suçlamalara maruz kalmış, iki ateÅŸ arasında kalmış, çeÅŸitli baskılar görmüş, çeÅŸitli suçlara karışmış koruculuk kurumu var. Bu sorunu çözerken, ben hiçbir bir insanın ÅŸiddet çatışma ortamı yaÅŸanırken, canla baÅŸla gönüllü bir biçimde korucu olmayı heves edeceÄŸini düşünmüyorum. GeçmiÅŸte yaÅŸanan ÅŸartlar, geliÅŸmeler insanı buna zorladı. Ama bu sürecin sonunda geldiÄŸimiz bir tablo var, sonunda 80-100 binlerle ifade edilen korucu kadrosu var. Bu sorun çözülecekse bu 30-35 seneden bu yana koruculuk yapıyorlar, eline silahtan baÅŸka bir ÅŸey almamış olanları var.

    Dolayısıyla bugüne kadar çatıştığı, çekiştiği adeta düşmanlık içerisinde girdiği insanlar hakkında çeşitli ön yargıları ve olumsuz duyguları var. Aynı şekilde koruculuğu kabul etmeyen insanların da bu insanlarla ilgili çeşitli ön yargıları var. Kürt sorunu için bir çözümü konuşacak isek Kürtler açısından barış kavramını öncelikle ben korucularla, koruculuğa karşı çıkmış, reddetmiş ve reddettiği içinde ciddi sorunlar yaşamış insanlar arasında barışın tesis edilmesini çok önemli buluyorum. O yüzden kalıcı çözüm için sizin düşünceleriniz, beklentileriniz ve endişeleriniz çok önemli. Yani sizi gözardı ederek, yok sayarak, bu sorunun kalıcı çözüme kavuşturulması mümkün değil. Kalıcı barışa nasıl gideriz, hep birlikte görüşelim, tartışalım istiyorum."

    KORUCUBAÅžI: AÄ°LEMDEN 25 ÅžEHÄ°T VAR

    Korucular adına konuşan korucubaşı Hazım Babat ise, yaklaşık 30 yıldır bu mücadelenin içinde olduklarını, çok zarar gördüklerini ifade ederek, şöyle dedi:

    "Türkiye'de benim kadar bu yolda şehit veren olduğuna inanmıyorum. Ailemden 25 şehit verdim. Ama bu süreç, bu barış hepimizi sevindirdi. Bu barışa her zaman destek verip, sizlerin yanında olacağız. Sizinle birlikteyiz. Bu sürecin candan, gönülden destek verelim. Tabi ki mağdur olduk. Korucular bin 500 şehit verdi, 1000'e yakın kişi yaralandı. Köyünü terk etti. Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te belki 3 binden fazla köy ve mezra vardı. Bu olaylar olmadan önce herkes kendi köyündeydi, koruculuk sistemi yoktu.

    Kimse silahın kara kaşına aşık değildi. Şimdi de öyle, yine bir huzur olsa, bir barış olsa, biz silaha aşık değiliz, silahı yine istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri hepimize yeterlidir. Devletin mutlaka bu korucuları düşüneceğine inanıyoruz. Devletin adaletini şefkatini her zaman bekliyoruz. Her zaman sizinle birlikteyiz, destek veriyoruz. Çok sevindik, huzur olmasını istiyoruz. Bu kadar şehit vermemize rağmen barış istiyoruz. Biz kötülük istemiyoruz. Bazı insanlar, 'korucular bu sürece zarar veriyor' diyor, bu bölgede bir korucu sürece zarar verirse o bizi temsil edemez, bizim görüşümüz değildir, kabul etmiyoruz. Biz her zaman sizinle birlikteyiz. Bize düşen göreve de hazırız,"

    Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

    Kaynak: DHA





    Korucu: Ailemde 25 şehit olmasına rağmen Yorumları