Diyanet'ten 5 dilde eÅŸitlik ve kardeÅŸlik mesajı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 04-20-2013 (09:15)   Son Mesaj: 04-20-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    04-20-2013

    Diyanet'ten 5 dilde eşitlik ve kardeşlik mesajı

    Diyanet'ten 5 dilde eşitlik ve kardeşlik mesajı
    Diyanet'ten 5 dilde eşitlik ve kardeşlik mesajı

    Diyanet işleri Başkanlığınca hazırlanan kamu spotunda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Arnavutça ve İngilizce vaaz veren imamlar aynı şeyi söyleyerek kardeşlik ve eşitlik çağrısı yaptı.

    Diyanet işleri Başkanlığınca hazırlanan kamu spotunda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Arnavutça ve İngilizce vaaz veren imamlar aynı şeyi söyleyerek kardeşlik ve eşitlik çağrısı yaptı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Veda hutbesinin içinden bir metni seçen Diyanet işleri başkanlığı eşitlik ve kardeşlik mesajı veriyor. Dil çeşitliliğine ve eşitliğe vurgu yapılan kamu spotunda gerçek imamlar ve cemaat rol aldı.

    Kamu spotu, 'Dilde farklı kalpte bir olan umut için cümlesi' ile evrensel bir bakış açısının yanında, affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım cümlesi ile Türkiye'nin gündemine bir mesaj niteliğinde olması dikkat çekiyor.

    Muhammed Emre Kaya yapımcılığında hazırlanan kamu spotu İstanbul Kılıç Ali Paşa Camii, Diyarbakır Ulu Camii, Mardin Camii Kebir, Gostivar ve Los Angeles'ta çekildi. Kaya, yaptığı kamu spotu için "suyun kaynağına indiğimizde insan hakları ve eşitliği özünün Hz. Peygamberin Veda Hutbesi'nde olduğunu ve dünyanın ilk insan hakları beyannamesi olan Veda Hutbesi'nin bu gün yaşanan sosyal problemlerin çözümü olduğunu" dile getirdi.

    FÄ°LMÄ°N TAM METNÄ°

    "Ey Ä°nsanlar... Arap'ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Ãœstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında Â*en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. ( Hz. Muhammed / Veda hutbesi / 631)

    Farklı yerlerde, baÅŸka dillerde Â*Veda Hutbesi okunurken, kalpler "bir" ezanla birleÅŸiyor.

    1382 yıl önce eşitliği, adaleti ve insanı sevmeyi emreden Peygamberin ışığında affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım."





    Diyanet'ten 5 dilde eşitlik ve kardeşlik mesajı Yorumları