Samsun'u kuvvetli sağanak vurdu   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-18-2013 (09:14)   Son Mesaj: 04-18-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    04-18-2013

    Samsun'u kuvvetli sağanak vurdu

    Samsun'u kuvvetli sağanak vurdu
    Samsun'u kuvvetli sağanak vurdu

    Samsun'da kuvvetli sağanak nedeniyle tarım arazileri zarar gördü, bazı ev ve ahırlar su altında kaldı.

    Samsun'da kuvvetli sağanak nedeniyle tarım arazileri zarar gördü, bazı ev ve ahırlar su altında kaldı. Tekkeköy Cumhuriyet Mahallesi'nde dün akşamdan bu yana devam eden etkili yağış, organize sanayi bölgesi mevkisinden geçen su kanalında taşkına neden oldu. Kanal çevresindeki bazı ev ve ahırlar suyla doldu.

    Taşkından dolayı ev ve ahırının su altında kaldığını belirten Pembe Bakırcı, her yıl benzer sorunlar yaşadıklarını söyledi.

    Ahırındaki ineklerin yemlerinin de su altında kalarak kullanılamaz hale geldiğini anlatan Bakırcı, "Evimin içine sular girdi. Ahırdaki inekler için duran saman ve otlar su altında kaldı. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

    Mahalle sakinlerinden Cemal Meler ise her şiddetli yağışta kanalın taştığını ve zor şartlar altında kaldıklarını savunarak, 40 haneli mahalleye sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Meler, ''Her yağmur yağdığında sabaha kadar uyumuyoruz. Evlerimiz ve ahırlarımızdaki hayvanlarımız su içinde kalıyor. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz'' diye konuştu.

    Havza ilçesinde de iki gündür devam eden yağışlar nedeniyle tarım arazileri zarar gördü.

    Yağış nedeniyle debisi yükselen Tersakan Irmağı'nın taşması sonucu, Boyalıca Mahallesi'nde yaklaşık 200 dönümlük ekili arazi su altında kaldı.

    Kaynak: AA





    Samsun'u kuvvetli sağanak vurdu Yorumları