Yasakçı uygulamada direnen hakim   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-17-2013 (10:14)   Son Mesaj: 04-17-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 340  

    04-17-2013

    Yasakçı uygulamada direnen hakim

    Yasakçı uygulamada direnen hakim
    Yasakçı uygulamada direnen hakim

    İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Naciye Füsun Çağlar, davacı avukatı başörtülü diyerek duruşmayı erteledi.

    İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Naciye Füsun Çağlar, davacı avukatı başörtülü diyerek duruşmayı erteledi. Bugün yapılan duruşmada önce duruşmaya türbanla girilmemesi konusunda uyarıda bulunan hakim, davacı avulatı Kurbet Alim'in Danıştay kararını hatırlatarak duruşmaya başörtüsüyle gireceğini söylemesi üzerine duruşma yapmayarak erteleme kararı verdi.

    Hakim gerekçe olarak da Anayasa'nın 90. Maddesini göstererek, iç hukuk ile milletlerarası hukukta çelişki olduğunda milletlerarası hukukun tercih edileceğini AİHM'in 2005 yılında istikrar kazanmış içtihatlarının bulunduğunu zabıtlara geçti.

    Sözde yasakta direnen hakim tutanağın bir suretinin İstanbul Barosu ile TBB'ne gönderilmesi kararı da verdi. Oysa Türkiye Barolar Birliği başörtüsü yasağı olmadığını tüm barolara duyurmuştu.

    Kadın hakim, davacıya davasını kendisi takip etmesi veya başka avukat tutması için tebligat çıkarılmasına masrafının da davacıdan alınmasına da karar verdi.

    Hukukçular, hakimin tavrının hukuki değil ideolojik ve keyfi bir tavır olduğunu ifade ederek 17 Nisan günü saat 11.00'de Anadolu adliyesinde basın açıklamasıyla olayı kınayacaklarını duyurdular.

    Hukukçular Derneği öncülüğünde önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapılacağı öğrenildi.

    Yasakçı uygulamada direnen hakim

    Kaynak: Haber7





    Yasakçı uygulamada direnen hakim Yorumları