"82 gündür şehit haberi almıyoruz"   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 04-16-2013 (09:09)   Son Mesaj: 04-16-2013 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 358  

    04-16-2013

    "82 gündür şehit haberi almıyoruz"

    "82 gündür şehit haberi almıyoruz"

    Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk toplantısında çarpıcı bir bilgi geldi. "82 gündür Karadeniz'e şehit cenazesi gelmiyor.."

    Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk toplantısında çarpıcı bir bilgi geldi. "82 gündür Karadeniz'e şehit cenazesi gelmiyor.." Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez hesaplaşma mantığının yürütülmesi durumunda çözüm sürecinin başarıya ulaşamayacağını belirterek, "Karadeniz insanı olarak dikkatli olmak zorundayız. Hiçbir zaman hesaplaşma mantığıyla hareket etmemeliyiz. Hesaplaşma mantığını yürütürsek bu sürecin başarıya ulaşması zor olur" dedi.

    Karadeniz'deki ilk toplantısını yapmak için bugün Düzce'ye gelen Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz grubu, D-100 Karayolu üzerinde bulunan Pelemir Otel'deki toplantıya katıldı. Akil İnsanlar heyetinde yer alan Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Fatma Benli, Bendevi Palandöken ve Yıldıray Oğur, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda buluştu. Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan Kürşat Bumin, Vedat Bilgin ve Orhan Gencebay ise toplantıya katılmadı.

    YILDIRAY OĞUR: ''82 GÜNDÜR KİMSE ÖLMEDİ''

    Akil İnsanlar heyetinde yer alan Yıldıray Oğur, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte hiçbir gencin ölmediğini belirterek, "82 gündür Türkiye'de hiçbir genç ölmedi. Çözüm süreci başladığından beri hiç kimse ölmedi. Karadeniz'e şehit cenazesi gelmedi. Bu süreçte elde edeceğimiz en büyük resmi, bu 81 günlük görüntü gösteriyor. Savunmamız gereken şey bu. Savaşmak için binlerce neden var. İntikam duygusu var. Ama barış zor. Cesarete ihtiyaç var. Toplumun akilliğine ihtiyaç var. Bu süreçte Türkiye, bu akilliği gösteriyor. 76 milyon akil insan bu süreci şeffaf bir şekilde konuşuyor. Bu tartışmalardan hayır çıkacak" dedi.

    ORAL ÇALIŞLAR: ''ESAS OLAN TOPLUMUN İRADESİDİR''

    Oral Çalışlar ise, Türkiye'nin kardeşlik projelerini kabul eden bir sürece başladığını açıklayarak, şöyle konuştu: "Hepimizin çok farklı geçmişleri var. Bu tarih hepimizin ortak tarihi. Acı çekildiyse ortak tarihte birlikte çektik. 3,5 askeri darbeyi hepimiz yaşadık. Türkiye ortak mağduriyetin ürünü olarak bugünlere geldi. Bunu aşabilecek bir irade oluştu. Yaşadığımız tecrübelere, Türkiye'nin yoksullaştığı, darbelerle zedelendiği bir ülkeden yavaş yavaş kendine gelen, kendi ayakları üzerinde durabilen yeni bir tarihsel döneme girdik. Problemleri çözerken sıkıntılar da yaşanıyor. Yeni dönemde bu işi çözmek için gayret etmeliyiz. Bu kolay değil. Siyasi iradenin bunu tek başına çözmesi mümkün değil. Birçok insanın endişeleri var. Soru işaretlerinin olmaması mümkün mü? 30 yıllık bir savaş var. Böyle bir tarihsel tecrübenin sonucunda bir şey çözmeye çalışıyoruz. Zor iş ancak bu zorluğu fark eden ve bunun üstesinden gelmeye çalışan bir irade var. Türkiye'nin artık kardeşlik projelerini kabul eden, değişik kültürlerden, değişik tarihlerden gelen yeni bir sürece adım atıyoruz. Bu süreçte sonuna kadar bu taşın altına elimi koyacağım. Esas olan Türkiye'nin ve toplumun iradesidir."

    FATMA BENLİ: ''ARTIK ÜZÜLMEK İSTEMİYORUM''

    Fatma Benli ise çatışmanın ayrışmayı beraberinde getirdiğini söyleyerek, "Televizyonu her açtığımda yürek çarpıntısı hissediyorum. Ama 82 gündür kimsenin ölmemesi çok değerli bir şey. Televizyonu açtığımda, adını sanını duymadığım, ama toprağa düştüğünü öğrendiğimde ailesinin acısını hissettiğim insanları düşündüğümde acı çekiyorum. Artık üzülmek istemiyorum. Çatışma sadece ayrışmayı getiriyor. Sadece bizi birbirimizden ayırıyor. Madem güçlü bir ülkeyiz hep birlikte bu süreç için çabalamalıyız" diye konuştu.

    ''GEREKİRSE PKK İLE SAVAŞIMIZ DEVAM ETSİN''

    Akil İnsanlar Heyeti'nin konuşmasının ardından söz alan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Kürtle PKK'yı birbirinden ayırmak zorunda olduklarını açıklayarak, "Bayrağımızı tartışmayız, toprağımızı tartışmayız, Cumhuriyetimizi tartışmayız. Bunun haricinde esnaflar olarak Güneydoğu'nun Kürdü de, bütün milletler de bizim canımızdır, kanımızdır. Kürdü, PKK'dan ayıralım. Gerekirse PKK ile savaşımız devam etsin. Diyarbakır'daki bir Kürdün oğlu polis, diğer evladı ise dağa çıkmış. Burada ne yapılmalı? Toplumsal barış buysa sonuna kadar destekçiyiz. Hep birlikte katkı vereceğiz" dedi.

    ''DAĞDA 2 BİN TERÖRİST VAR DİYE YAPTIĞINIZA BAKIN''

    Balkan Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Özcan Fidan, Akil İnsanlar heyetinin yaptığı toplantının zoruna gittiğini açıklayarak, "Bu Akil İnsanlar toplantılarının yapılması zoruma gidiyor. Türkiye 22 ayrı milletiyle barış içerisinde yaşıyor. Biz zaten kardeşiz. Dağdaki 2 bin kişi için burada toplantı yapıyoruz. 3-5 çapulcu askerimize silah sıkıyor. Türk evladımıza, Türk bayrağı altındakilere kurşun sıkıyorlar. Burada çalışıyoruz, para kazanıyoruz. Ama onlar ne yapıyor? Hiç çalışmıyor. Nasıl olsa devlet bize bakıyor mantığıyla hareket ediyorlar. Askerimize kurşun sıkanları alkışladık. Bunları boşuna tartışıyoruz. Dağda 2 bin tane terörist var diye yaptığımıza bakın" diye konuştu.

    ''HEYETE NEDEN ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ALINMADI?''

    Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz grubu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Pelemir Otel'de yaptıkları görüşmenin ardından esnafı ziyaret etti. Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve heyet üyesi Bendevi Palandöken, Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bulunan işyerlerine girerek çözüm süreci ile ilgili olarak vatandaşlarla sohbet etti. Yusuf Şevki Hakyemez ve Bendevi Palandöken'e bir süre sonra eşlik eden heyette bulunan diğer üyeler, Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ayhan Metin, Abdullah Öcalan'ın doğum gününün kutlanmasının kendilerini yaraladığını ifade ederek, "Bebek katilinin doğum gününü kutluyorlar. Memleketine gidip toprak alıyorlar. Bu bizleri çok yaralıyor. Bir de PKK'lıların ailelerine maaş bağlanacağı söyleniyor. Benim şehidimin annesi ile PKK'lının annesi aynı kuyruktan maaş mı alsın? İşte bu durum bizi derinden yaralıyor. Akil İnsanlar heyetine neden şehit yakını ya da gazi alınmadı? Keşke bu sürecin içine bizleri de katabilseydiniz" dedi.





    "82 gündür şehit haberi almıyoruz" Yorumları