Akil İnsanlar Memur-Sen üyeleriyle görüştü   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-14-2013 (09:17)   Son Mesaj: 04-14-2013 (09:17)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    04-14-2013

    Akil İnsanlar Memur-Sen üyeleriyle görüştü

    Akil İnsanlar Memur-Sen üyeleriyle görüştü
    Akil İnsanlar Memur-Sen üyeleriyle görüştü

    Teröre çözüm sürecinde görev alan Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Grubu, Memur Sendikaları Konferasyonu (Memur-Sen) Marmara Bölgesi Şube Başkanları toplantısına katıldı.

    Teröre çözüm sürecinde görev alan Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Grubu, Memur Sendikaları Konferasyonu (Memur-Sen) Marmara Bölgesi Şube Başkanları toplantısına katıldı. Esenler Kültür Merkezi'nden düzenlenen toplantıya Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Komisyonu Marmara Grubu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ile diğer üyeler Mustafa Armağan, Hülya Koçyiğit, Yücel Sayman, Hayrettin Karaman, Mithat Sancar, Levent Korkut, Ali Bayramoğlu ve Ahmet Gündoğdu katıldı.

    "BİZİM ORTAK DÜŞÜNCEMİZ TERÖRÜ BİTİRMEK"

    Toplantıda açılış konuşmasını akil insanlar komisyonu üyesi, Memur - Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu yaptı. Gündoğdu, "Bizim işimiz milletin ateşini söndürmek için su taşımak. Tıpkı Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan serçe misali. Siyasetçileri ikna etmek için uğraşacağız. Milleti ikna ettiğimizde başarıya ulaşacağını biliyoruz. Akil insanlar komisyonunda farklı ideolojik görüşte farklı dünya görüşlerinde farklı örgütler biraraya geldi. Bunların ortak amacı terörü bitirmek dün öldürerek siyaset ya da sendikacılık yapanlar şehit cenazelerini istismar edenler vardı. Her ikisinden de kurtulup bu milletin geleceğinin yol haritasını çizmek için biraraya geldik. Bizim ortak düşüncemiz terörü bitirmek.

    Bunun için bize sorulan sorulardan güvenlik görevlisiymişiz gibi bir algı var. Türkiye'de bir terör, bir PKK sorunu vardır. Bu sorunu çözmesi gereken devlettir. Bir başka sorun vardır o da Kürt sorunu özgürlük sorunudur. Akil insanlar olarak bizim görevimiz bataklığı kurutmak için, bunun bitmesi için çaba sarf etmektir" diye konuştu.

    "BU HEYET HERHANGİ BİR PARTİYE HİZMET İÇİN BİRARAYA GELMİŞ DEĞİLDİR"

    Akil İnsanlar Komisyonu Marmara Grubu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da bir konuşma yaptı. Arıboğan, "Bir tek konuda hemfikiriz. Toplumumuzun barış ve huzura ihtiyaç var. Biz bunun Türkiye'nin Türk halkının akilliğiyle çözümlenebileceğini düşünüyoruz. Hepimizin bu topraklarda büyüdüğünü gözardı etmeden hepimizin hep birlikte bir sürece başladığını düşünüyoruz. Bizler kendi akilliğimizle çok ilgilenmiyoruz biz halkımızın akilliğine güvenerek bu yola çıkıyoruz.

    Bir tek kurşun bile atılmadan geleceğe umutla bakacağımız şartlara birlikte bakacağız. Bir toplumda barış sadece bir konuda uzlaşmaya vararak gelmez. Bu konu terör meselesinin çözümlenmesiyle hallolacak bir konu değildir. Sadece siyasette değil, sporda sanatta medyada akademide ailemizin içinde kadın erkek ilişkisinde her yerde bu şiddet dilinin bir an önce hayatımızdan çıkması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

    Arıboğan, "Biz kendi kendisini özlemiş bir milletiz. İnsanın kendi kendisine kavuşmasını çok önemli görüyorum. Gerçek benliğimizle birleşmenin sadece barış ve kardeşlik sonucu oluşacağına inanıyorum. Bu heyet herhangi bir hükümete partiye hizmet etmek için biraraya gelmiş değildir. Hedefimiz Türkiye'ye hizmet etmek" diye konuştu.

    "İNSANİ VE VİCDANİ BİR GÖREV ÜSTLENDİĞİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ"

    Hülya Koçyiğit de bir konuşma yaparak, vatandaşların fikirlerinin önemli olduğuna değindi. Koçyiğit, "Barış umudu içinde çözüm arayışı içinde kendimizi bulduk. Bu çok insani ve vicdani görevi üstlendiğimizin bilincindeyiz. Ülkemizin 30 yıldır kanayan bir yarası var. Bunun silahla değil artık konuşarak çözüleceğine inanıyoruz. Enerjimizi ve canımızı savaşmak için barışa giden yolda çözüm aramak için aracıyız. Kardeşçe, karşılıklı güven içinde, demokratik herkesin birbirine saygılı olduğu, fikrini özgürce savunduğu yasakların olmadığı bir Türkiye istiyorsak bunları konuşmak için önce barışa inanmamız ve önce bu çözüme destek vermemiz lazım. Barış nedir ? Barış niçin gereklidir? Sizin fikriniz nedir? Çünkü önemli olan sizin fikirlerinizdir.

    Bunları duymak istiyorum" diye konuştu. Yücel Sayman ise "Ölmek ve öldürmek ceza ve ödül olarak karşımıza çıkartılıyor. Siyaset kültüründen ölümü kutsallaştırmayı çıkaralım. Tüm farklılıklarımızla biraraya geldik. Barış istiyoruz dedik. Umarım bunu başaracağız. Barış biz halk olarak sağladıktan sonra yine tüm farklılıklarımızla bir araya geleceğiz ve farklılıklarımızla özgürce yaşayabilmek için özgür sesimizi dile getireceğiz" dedi. Konuşmaların ardından toplantıya katılan vatandaşlar, teröre çözüm süreci konusundaki görüşlerini dile getirdi.

    Kaynak: DHA





    Akil İnsanlar Memur-Sen üyeleriyle görüştü Yorumları