Ä°kiz taksi ÅŸebekesi para üstü ile çökertildi   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 04-14-2013 (09:19)   Son Mesaj: 04-14-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    04-14-2013

    İkiz taksi şebekesi para üstü ile çökertildi

    İkiz taksi şebekesi para üstü ile çökertildi
    İkiz taksi şebekesi para üstü ile çökertildi

    İstanbul'da kiralayarak çaldıkları otomobilleri, sarı renge boyayıp, sahte belgelerle taksi haline getirdikleri iddia edilen 6 kişi polis tarafından yakalandı. Şebekeyi ele veren ise müşteriye verdikleri para üstü oldu.

    İstanbul'da kiralayarak çaldıkları otomobilleri, sarı renge boyayıp, sahte belgelerle taksi haline getirdikleri iddia edilen 6 kişi polis tarafından yakalandı. Şebekeyi ele veren ise müşteriye verdikleri para üstü oldu. Şüphelilerin kendi çalıştıkları taksilere binen müşterilere para üstü olarak sahte para verdikleri de ortaya çıktı. Şüphelilerin lideri Cesur K.'nin (38) daha önceden 28 kez polise geliş kaydı bulunduğu belirtildi.

    AsayiÅŸ Åžube Müdürlüğü'ne baÅŸvuran bir vatandaÅŸ, bindiÄŸi takdeÂ*ÅŸoförünÂ*kendisine verdiÄŸi para üstünün sahte olduÄŸunu söylemesi üzerine geniÅŸ çaplı soruÅŸturma baÅŸlattı. Polis sahte paranın izini sürerken, sahte taksiler üreten bir ÅŸebekenin varlığını tespit etti.

    Bunun üzerine yaklaşık 3 ay süren telefon dinleme ve takip başlatıldı. Takipler sırasında çalışma yöntemleri ve kimlikleri belirlenen şebekeyi yakalamak için önceki gün sabaha karşı operasyon yapıldı. Operasyonda liderliğini Cesur K.'nın yaptığı 6 kişi gözaltına alınırken, çalındıktan sonra taksi haline getirilen bir otomobilde ele geçirildi.

    Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin önce sahte belgelerle kiralama şirketlerinden otomobil kiraladıkları belirlendi. Daha sonra bu araçlarda bulunan GPS takip cihazlarını söken şebeke üyelerinin, araçları sarıya boyadıkları ve sahte plaka ve belgeler hazırladıkları öğrenildi.

    MÜŞTERİLERE DE SAHTE PARA VERİYORLARMIŞ

    Çaldıkları otomobilleri taksi görünümüne soktuktan sonra İstanbul'da çalışmaya başlayan şüphelilerden araçlarına binen müşterileri de dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin kendilerine 100 veya 50 liralık banknotlarla ödeme yapan müşterilere, para üstü olarak verdikleri banknotlarında sahte olduğu tespit edildi. Büyük çoğunluğu 20 ve 10 liralık banknot halindeki sahte paralar gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde çıktığı öğrenildi.

    şüphelilerle birlikte çok sayıda sahte plaka ve sahte belgeler ele geçirildi. Polis ÅŸu ana kadar şüphelilerin üç aracı çalarak taksi haline getirdiÄŸini tespit etti. Ä°ÅŸlemleri tamamlananÂ*şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

    İkiz taksi şebekesi para üstü ile çökertildi

    Kaynak: DHA





    İkiz taksi şebekesi para üstü ile çökertildi Yorumları