10 milyon TL'lik gümüşler dışarıdan getirilmiş   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-13-2013 (09:19)   Son Mesaj: 04-13-2013 (09:19)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    04-13-2013

    10 milyon TL'lik gümüşler dışarıdan getirilmiş

    10 milyon TL'lik gümüşler dışarıdan getirilmiş
    10 milyon TL'lik gümüşler dışarıdan getirilmiş

    Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan iki kardeşin 10 milyon TL değerindeki altınlarıyla değiştirilen gümüşlerin yurt dışından getirildiği öğrenildi.

    Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan iki kardeşin 10 milyon TL değerindeki altınlarıyla değiştirilen gümüşlerin yurt dışından getirildiği öğrenildi. Kapalıçarşı'da kuyumcu dükkanı bulunan Rızkullah Bayece ve kardeşinin kiraladıkları banka kasalarında tuttukları 100 kilo altının, altın suyuna batırılmış gümüşle değiştirildiği belirlenmiş olayla ilgili çalışma başlatılmıştı.

    Kuyumcunun yanında çalışan Remzi D. ile Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapan arkadaşları Murat B.(33), Ramazan G.(37), Cevriye T.(33), İmmanuel T.(35) gözaltına alınmıştı.

    Gazetecilere konuşan kuyumcu dükkanının sahibi Rızkullah Bayece, altın suyuna batırılmış gümüşlerin yurt dışından getirildiğini söyledi.

    Bayece, "Bunu hiç bir kuyumcu anlayamaz. İki çalışanımız ve onların yandaşları. Yurt dışı bağlantılarını kim yaptıysa artık. Şebeke üyeleri hep birlikte bu işi organize etmişler. 102 kilo altın kaybımız var. Bunun haricinde bankada 6 milyon 800 bin dolar civarında nakit paramız vardı. Kaybımız bu kadar. Bir arsa alma olayımız vardı. O zaman çıktı. Paraya ihtiyacımız vardı. İşyerine geldim. 6 milyon 300 bin dolarlık talimat yazdım. Bankaya gittim. Paranın olamadığı ortaya çıktı. Arsa sahibi bize satmış oldu. Ondan sonra altınlarımı eritmek istedim. Malları eriteceğimiz zaman, 'Abi hepsi gümüş' dedi. Kendisi itiraf etti. 'Arkadaşla beraber altın kumarı oynadık' dedi. Böyle bir servet altın kumarı oynamakla batmaz. Yaklaşık 20 milyon dolar kayıp var. Bir tanesinin mal varlığı vardı. Diğerinin altında bir şey görmedim. Bunlardan satılmamış. Sadece kendi zimmetlerine geçirmek için yapmışlar" diye konuştu.

    Avukat Zafer İşeri ise soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek, "Biz hem mağdur, hem şikayetçi olarak bulunuyoruz. Soruşturmanın ilk evresinde bir kısım tutuklamalar oldu. İlgili makam çok ince soruşturma yürütüyor. Soruşturma derinleştiği zaman daha ciddi sonuçlar hep birlikte göreceğiz. Ciddi bir durum söz konusu. Kamu davası açıldığı zaman Türk mahkemeleri gerekli yargılamayı yapılacak. Verilecek cezanın yanı sıra tazminat boyutu da söz konusu olacak. Bir kısmı banka kasasında oradan alınıp değiştirilmesi meydana geldi. Dönem dönem çeşitli aramalar yapılıyor. Bu çok ciddi bir rakam. Çok ciddi değerler satın alınmış. Spor aramalar, gayri menkuller var" diye konuştu.

    Kaynak: İHA





    10 milyon TL'lik gümüşler dışarıdan getirilmiş Yorumları