Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-13-2013 (09:18)   Son Mesaj: 04-13-2013 (09:18)    Cevap: 0    Gösterim: 416  

    04-13-2013

    Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu

    Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu
    Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu

    Türkiye'de bir dönem futbol oynayan Afrika ülkesi Malili eski futbolcu Fernand Coulibaly, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak ülkesi için yardım istedi.

    Türkiye'de bir dönem futbol oynayan Afrika ülkesi Malili eski futbolcu Fernand Coulibaly, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak ülkesi için yardım istedi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Siyasi karışıklık ve iç savaş yaşanan Mali'ye Fransa'nın başlattığı askeri müdahale sonrası insanların ekmek bile bulmakta zorlandığını belirten Coulibaly, Başbakan Erdoğan'dan Mali'ye yardım elini uzatmasını istedi.

    Bir dönem Türkiye'deki yabancı futbolcular arasında en dikkat çekenleri arasında Coulibaly de vardı. 1994-1995 sezonunda Adana Demirspor'da, daha sonra Gaziantepspor, Ankaragücü, Vanspor, Denizlispor ve Diyarbakırspor'da oynayan Coulibaly ülkesi Mali'ye döndükten sonra futboldan uzak kalmadı. Ülkesindeki Türk iş adamları ve eğitim çevreleriyle de bağlantısını koparmayan Coulibaly, askeri darbenin ardından başlayan siyasi istikrarsızlık nedeniyle ülkesinde zor günler yaşadı. Türkiye'de bulunduğu sırada 'ağzı olan konuşuyor' sloganlı bir reklam filmiyle de tanınan 41 yayındaki Coulibaly, ülkesindeki karışıklık sırasında bir grup Türk iş adamını da darbecilerin elinden kurtarılmasına aracılık etti.

    Bu gelişmeler üzerine Coulibaly, hayat şartlarının çok zor hale geldiği ülkesi için futbola düşkünlüğü ile bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmaya karar verdi. "Ülkemi böldürtmemeye gücü yetecek tek lider" olarak nitelediği Erdoğan'dan Mali'yi korumasını istedi. Coulibaly mektubunda, " Gelin feryadımıza kulak verin. Batının Mali oyununu bozun. Bize para vermeyin, yardım da yapmayın. Bize el uzatın. El verin, abilik yapın. Ülkemi böldürtmeyin. Asker gelecekse siz gönderin." diye yazdı. Coulibaly, Türkiye'den uzanacak yardım elini beklediklerini anlattı.

    Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu

    Mali'de yardım ettiği Türk iş adamları grubunun davetlisi olarak İstanbul'a gelen eski futbolcu, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a Türkiye'de yaşadığı güzel günleri anlattığını ve ülkesi için destek istediğini belirtti. Coulibaly, "Benim vatandaşlarım kötü durumda. Savaştan dolayı elektrik yok, su yok, ekmek bile yok. Türkiye Mali için ne yapabilir bilmiyorum ama Mali'nin buna ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

    "Türkiye'de çok mutluyum, burada ekmek yedim." diyen Coulibaly, ülkesindeki siyasi karışıklığın insanlarına büyük zarar verdiğini ifade etti. Fransa'nın müdahalesinin ardından da karışıklığın devam ettiğini, kadınların tecavüzlere uğradığını, ekmek bile bulunamadığını ifade ederek yüz binlerce kişinin kaçak yaşadığını söyledi.

    Coulibaly, genç futbolcularla bir araya gelerek onlara nasihatlerde bulundu. Ancak yaşları itibariyle Cuolibaly'yi hatırlamayan gençlerin "kaç gol attınız, hangi mevkide oynadınız" gibi soruları dikkat çekti.

    Kaynak: CİHAN





    Coulibaly'den Erdoğan'a yardım mektubu Yorumları