Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi de karıştı!   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 04-12-2013 (10:13)   Son Mesaj: 04-12-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 315  

    04-12-2013

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi de karıştı!

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi de karıştı!
    Ondokuz Mayıs Üniversitesi de karıştı!

    Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan karşıt görüşlü iki grup arasında stant kavgası çıktı. Bir öğrencinin soda şişeleriyle yaralanması üzerine polis müdahale etti. Öğrenciler polise taş ve sandalyelerle saldırırken bir polis kolundan yaralandı.

    Samsun Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi'nde okuyan karşıt görüşlü iki grup arasında stant kavgası çıktı. Bir öğrencinin soda ÅŸiÅŸeleriyle yaralanması üzerine polis müdahale etti. Öğrenciler polise taÅŸ ve sandalyelerle saldırırken bir polis kolundan yaralandı. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Samsun Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi'nde Samsun Ãœlkü Ocakları üyesi öğrenciler, Kurupelit YerleÅŸkesi'nde bulunan EÄŸitim Fakültesi binası önünde "Türksüz Anayasa Türksüz Anadolu istemiyoruz" sloganıyla imza kampanyası baÅŸlattı. Stant açan öğrencileri, sol görüşlü öğrenci grubu engellemeye çalıştı.Â*

    Karşıt görüşlü iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Özel güvenlik görevlileri iki grup arasında set oluşturdu. Bu sırada sol görüşlü öğrenciler stant açan sağ görüşlü öğrencilere soda şişesi fırlattı. Olayda bir öğrenci yaralandı. Çıkan kargaşa nedeniyle üniversite yönetimi tarafından kampüse polis çağırılırken, olay yerine gelen polis iki grubu da sakinleştirmeye çalıştı. Olayların büyüme ihtimaline karşı kampüse çevik kuvvet ekipleri çağırıldı.

    Çevik kuvvet ekipleri sol görüşlü öğrencileri gözaltına almak istedi. Bu sırada polis ile öğrenciler arasında arbede çıktı. Atılan taşlar nedeniyle bir polis kolundan yaralandı. Öğrenciler ilk müdahalenin ardından Eğitim Fakültesi binası zemin katında bulunan kantine sığındı. Kantinin kapılarını kapatan öğrenciler polisin içeriye girmesine izin vermemesi üzerine polis kantinin çamını kırarak içeriye biber gazı attı. Öğrenciler gazdan etkilenmemek için fakülte binasının içindeki dersliklere kaçtı.

    Polis kaçan öğrencileri bina içinde yakalarken, biber gazından fakültede bulunan diğer öğrenciler de etkilendi. Gazdan etkilenen öğrenciler ambulansla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olaylarla ilgili 42 öğrenci gözaltına alınarak, Recep Tokur Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.





    Ondokuz Mayıs Üniversitesi de karıştı! Yorumları