ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-11-2013 (09:13)   Son Mesaj: 04-11-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 335  

    04-11-2013

    ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı

    ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı
    ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı

    Dicle Üniversitesi'ndeki olayları protesto eden ODTÜ'lü eylemciler polise saldırdı. Polis, eylemci öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

    Dicle Üniversitesi'ndeki olayları protesto eden ODTÜ'lü eylemciler polise saldırdı. Polis, eylemci öğrencilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN ODTÜ Eskişehir yolu girişinde yüzleri maskeli grup, bölücü örgüt yanlısı slogan attı.



    Bir grup öğrenci, Dicle Üniversitesi'nde, iki öğrenci grubu arasında, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Peygamber Efendimiz" konulu konferansla ilgili bildiri ve afiş dağıtılması yüzünden çıkan olayları protesto etmek için ODTÜ'nün Eskişehir Yolu'ndaki A1 kapısı önünde toplandı. Yaptıkları basın açıklamasının ardından polise saldıran gruba, çevik kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

    HAVAİ FİŞEKLE SALDIRDILAR

    Yüzleri maskeli göstericilerin polislere havai fişek ile saldırması da dikkat çekti. Yaklaşık iki saat boyunca süren çatışmada polis, onlarca gaz bombası kullanırken, itfaiye ekipleri de Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları'na (TOMA) su takviyesi yaptı. Atılan gaz bombalarından etkilenen bazı ODTÜ'lü öğrenciler ise üniversitenin bulunduğu ormanlık alana kaçmak zorunda kaldı.

    Olayların ardından göstericiler ODTÜ'nün içine girerek dağıldı.





    ODTÜ'de öğrenciler polise saldırdı Yorumları