Ergenekon mütalaasına tepki   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-05-2013 (09:12)   Son Mesaj: 04-05-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-05-2013

    Ergenekon mütalaasına tepki

    Ergenekon mütalaasına tepki
    Ergenekon mütalaasına tepki

    ''Ergenekon'' davasında verilen esas hakkındaki mütalaayı eleştiren tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerine yönelik suçlamalara yanıt verdi.

    ''Ergenekon'' davasında verilen esas hakkındaki mütalaayı eleştiren tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın avukatları, müvekkillerine yönelik suçlamalara yanıt verdi. Avukatlar Köksal Bayraktar, Dilek Helvacı, Selen Karaçalı ve Kaan Oral, düzenledikleri basın toplantısında, mütalaanın iddianamenin tekrarı olduğunu, savunmanın bütün çabalarının bir kenara atıldığını ileri sürdü.

    Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yanlış tedavi uygulandığı iddiasını reddeden avukatlar, Ecevit'e yatarak tedavi önerilmediğini, aksine günde 2 saat ofis çalışmaları yapabileceği telkininde bulunulduğunu öne sürdü.

    Avukat Dilek Helvacı, Haberal'ın Türkiye Organ Nakli Derneği, Ortadoğu Organ Nakli Derneği, Dünya Organ Nakli Derneği, Amerikan Cerrahlar Derneği, Uluslararası Cerrahlar Koleji, Uluslararası Yanık Derneği, Uluslararası Bilim ve Etik Akademisi başta olmak üzere 35 ulusal ve uluslararası örgütün yöneticiliğini yaptığını söyledi.

    Haberal'ın ''örgütsel toplantılarının'' 22'den fazla ulusal ve uluslararası kongre düzenlemek, ''örgütsel faaliyetlerinin'' de bin 832 böbrek, 344'den fazla karaciğer nakli yapmak olduğunu savunan Helvacı, bin 428 Türkçe ve İngilizce bilimsel yayın, 2 İngilizce ve 4 Türkçe kitabın da müvekkillerinin örgütsel dokümanları arasında yer aldığını kaydetti.

    Helvacı, Haberal'ın Türkiye'de organ nakliyle ilgili bilimsel çalışmada birinci, dünyada ikinci olduğunu belirterek, ''İddia edilen örgütün delilleri ise müvekkillimize verilen tıp alanındaki 26 ulusal ve uluslararası ödüldür'' diye konuştu.

    Haberal'ın Başkent Üniversitesi ile ona bağlı eğitim, sağlık, turizm ve iletişim kuruluşlarını kurarak 7 bin 615 kişiye istihdam alanı yaratan bir bilim insanı olduğunu anlatan Helvacı, ''Müvekkilimiz bildiğiniz üzere mahkeme huzurundaki sorgusundan beri hep 'suçum ne' diye soruyordu. Şimdi sunulan mütalaa ile bir suçunun olmadığı artık herkes tarafından anlaşılınca, bu kez de 'ülkemize hizmetin bedeli ağırlaştırılmış müebbet hapis mi olmalıydı' diye soruyor ve takdiri, aziz milletimize bırakıyoruz'' dedi.

    Toplantıda dağıtılan broşürde de Haberal'ın mütalaaya karşı açıklamaları yer aldı. Haberal'ın açıklamasında, ''Yaşamım boyunca sadece hizmete talip bir bilim insanı olarak, ülkeye ve millete kazandırdığım eserler ortada iken mütalaada, örgüt yöneticisi olarak gösterilmeye çalışılmam adalet ve hukuk adına utanç verici'' ifadeleri kullanıldı.

    Kaynak: AA





    Ergenekon mütalaasına tepki Yorumları