Alnında ayakkabı izi çıkana kadar dövdüler   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 04-05-2013 (09:13)   Son Mesaj: 04-05-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    04-05-2013

    Alnında ayakkabı izi çıkana kadar dövdüler

    Alnında ayakkabı izi çıkana kadar dövdüler
    Alnında ayakkabı izi çıkana kadar dövdüler

    Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde yaşayan vatandaş veli toplantısına katılmak üzere geldiği okulun bahçesinde polisler tarafından dövüldüğünü iddia etti.

    Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde yaşayan vatandaş veli toplantısına katılmak üzere geldiği okulun bahçesinde polisler tarafından dövüldüğünü iddia etti. Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde veli toplantısına katılmak üzere geldiği okulun bahçesinde iddiaya göre öğrencileri döven polisleri cep telefonuyla görüntüleyen Mesut Eşen'in, aynı polisler tarafından hastanelik edildiği öne sürüldü. Eşen, "Kafama basıp zıplayan polis, 'Alnında ayakkabı numaram çıkmış mı?' diyordu. Beni kamera olmayan odaya götürüp dakikalarca işkence yaptılar" dedi.

    YAKINLARI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

    Eşen'in yakınları, polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu, Valilik ve Bismil Kaymakamlığı'na da delikçe vererek, görevli polisler hakkında idari soruşturma başlatılmasını istedi.

    Dün öğleden sonra veli toplantısına katılmak üzere Bismil Anadolu Teknik Meslek Lisesi'ne gelen Mesut Eşen, iddiaya göre okul bahçesinde kavga eden öğrencileri kelepçeledikten sonra tartaklayan polisleri cep telefonuyla görüntülemek istedi. Bu sırada Eşen, öğrenci ve velilerinin gözleri önünde tartaklanarak polis aracına bindirildi. Daha sonra Bismil Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Eşen, burada bir saati aşkın bir süre kaldı. Burada şiddete maruz kaldığı iddia edilen Eşen, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

    İHD'DEN ZİYARET

    İHD Diyarbakır Şubesi üyeleri, hastanede Mesut Eşen'i ziyaret edip, bir süre görüştü. Eşen, İHD Genel Başkan Yardımcısı avukat Serdar Çelebi, yöneticiler avukat Pınar Dalkuş ve Fatma Karaoğlan'a yaşadıklarını anlattı.

    Öğrencilerin kavga ettiğini gördüğünü ancak büyütecek bir olay olarak görmediğini anlatan Eşen, şunları anlattı: "Çocuklar barıştıklarını söylüyordu. Ancak okul müdürü polisleri okula çağırmış. Polis gelince müdürle görüştüler. Müdür de kavga eden öğrencileri polislere gösterdi. O sırada polisler coplarını çıkararak, öğrencilere saldırmaya başladı. Bunun üzerine ben de cep telefonumu çıkararak, yaşananları görüntülemeye başladım. Polisler beni görünce öğrencileri bırakıp bana yöneldi ve hep birlikte üzerime çullanarak, coplarla dövmeye başladılar. Ardından özel harekat polisleri de okula geldi. Beni ise polis aracına bindirerek, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler. Halsiz düşmüştüm ama araçta da vurmaya devam ettiler. Daha sonra götürüldüğüm Emniyet Müdürlüğü'nde ise bir polis, 'Onu kameranın olmadığı bir yere götürün' dedi. Oraya götürüldükten sonra 5 polis üzerime gelerek vurmaya başladılar. İkisinin elinde beyzbol sopası vardı, diğerleri de coplarla vuruyorlardı. Dakikalarca devam etti. Sonra bayılmışım."

    HEM DÖVDÜLER HEM ALAY ETTİLER

    Emniyet Müdürlüğü'nde yediği dayak sırasında polislerin kendisiyle dalga geçtiğini ileri süren Eşen, "Polislerin darbeleri üzerine her tarafım acıyordu. Kafama da vuruyorlardı. Bir ara beni yere yatırdılar ve bir polis ayaklarıyla alnımın üzerine çıktı. Duvardan destek alarak alnımın üzerinde zıplıyordu. Sonra diğer arkadaşlarına 'Alnında ayakkabı numaram çıkacak, hele bir bakın ayakkabı numaram çıkmış mı? Çıkmamışsa devam edeceğim' diyordu. İşkence bittikten sonra yaşadıklarımı kimseye anlatmamam konusunda tehdit ettiler" diye konuştu.

    Eşen, daha sonra alnındaki ayakkabı izi ile vücudundaki morlukları İHD üyelerine gösterdi. Daha sonra Mesut Eşen'in yakınları, İHD heyeti ile birlikte Adliye'ye gidip, Cumhuriyet Başsavcılığı'na görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Eşen Ailesi, Diyarbakır Valiliği ve Bismil Kaymakamlığı'na da dilekçeyle başvurarak, görevli polisler hakkında idari soruşturma başlatılması talebinde bulundu.

    İHD tarafından yapılan yazılı açıklamada, okulda yaşanan olayda, darp edilerek yaralanan 12 öğrencinin de hastaneden rapor aldıkları ve İlçe Emniyet Amiri ile görevli polisler hakkında onların da suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

    Savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürerken, polis yetkililerinin de iddiaları incelediği öğrenildi.

    Kaynak: DHA





    Alnında ayakkabı izi çıkana kadar dövdüler Yorumları