Sultangazi'de DHKP-C operasyonu   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 04-04-2013 (09:14)   Son Mesaj: 04-04-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    04-04-2013

    Sultangazi'de DHKP-C operasyonu

    Sultangazi'de DHKP-C operasyonu
    Sultangazi'de DHKP-C operasyonu

    Sutangazi'de polis, DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda silah ve patlayıcı madde ele geçirildiği belirtiliyor. Operasyonun ardından ortalık savaş alanına döndü.

    Sutangazi'de polis, DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda silah ve patlayıcı madde ele geçirildiği belirtiliyor. Operasyonun ardından ortalık savaş alanına döndü. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DHKP/C'ye operasyon düzenledi. Sultangazi'de 7 ayrı adrese düzenlen operasyon kapsamında 5 tabanca ve bir polis kıyafeti ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alındı.

    OLAYLAR ÇIKTIÂ*

    Operesyonlar kapsamında Sultangazi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bir sokağa giriş ve çıkışlar kapatıldı. Öte yandan polis operasyonunu protesto eden bir grup polise taş attı. Poliste gaz bombası atarak ve TOMA (Toplumsal Müdahale Aracı) araçlarıyla tazyikli su sıkarak gruba müdahale etti. Polise taş atmaya devam eden grup bir süre sonra dağıldı. Polisin iş yerinde yaptığı aramalarda el konulan malzemeler delil torbasına konularak emniyete götürüldü.

    Ä°KÄ°NCÄ° EYLEM

    Bu sırada tekrar harekete geçen yüzleri maskeli saldırganlar, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde polisi taş yağmuruna tuttu. Daha sonra yol kenarında bulunan çöp konteynırlarını yola devirerek sloganlar atmaya başladı. TOMA gruba tazyikli su ile müdahale etti. Çevik Kuvvet ekipleri de gaz bombası atarak grubu ara sokaklara doğru kovaladı. Cadde üzerinde polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı. Ortalık sakinleşince polis konvoy halinde mahalleden ayrıldı.

    Kaynak: DHA





    Sultangazi'de DHKP-C operasyonu Yorumları