2 bin 200 terörist 150 günde gidecek   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 04-04-2013 (10:15)   Son Mesaj: 04-04-2013 (10:15)    Cevap: 0    Gösterim: 303  

    04-04-2013

    2 bin 200 terörist 150 günde gidecek

    2 bin 200 terörist 150 günde gidecek
    2 bin 200 terörist 150 günde gidecek

    Yurt içindeki 2 bin 200 teröristin çekilirken izleyeceği güzergâhlara ulaşıldı. 1 Haziran'da altı ana bölgede başlaması planlanan çekilme süreci, kasım sonuna kadar tamamlanacak.

    Yurt içindeki 2 bin 200 teröristin çekilirken izleyeceği güzergâhlara ulaşıldı. 1 Haziran'da altı ana bölgede başlaması planlanan çekilme süreci, kasım sonuna kadar tamamlanacak. Çözüm sürecinin en önemli ayaklarından biri olan yurtiçindeki teröristlerin sınır dışına çekilme takvimi netleşmeye başladı. Buna göre; teröristlerin bulunduğu noktalar altı ana bölgeye ayrıldı. Teröristler, yoğun olarak bulundukları bölgelerden altı ana hat üzerinde toplanarak yurtdışına çıkacak. Altı bölgedeki teröristlerin sayıları ve çekilecekleri yol güzergâhları da halihazırda belirlenmiş durumda. Yurtiçinde bulunan yaklaşık 2 bin 200 terörist, 1 Haziran tarihinde bölge bölge çekilmeye başlayacak. Yurt dışına çıkışlar kasım ayı sonuna kadar tamamlanacak. Sınıra yakın bölgelerde çekilme sürecinin bir hafta süreceği, iç kesimlerde ise 90 gün ile 150 gün arasında tamamlanacağı belirtiliyor. İşte SABAH'ın ulaştığı 150 günü kapsayan planın, bölge bölge ve rakamlarla ayrıntıları:

    ÖNCE SINIRA YAKIN OLANLAR

    Hakkâri ve sınır hattı: (1 hafta, 700 terörist)

    Hakkâri, Çukurca, Yüksekova, Şemdinli ve İran- Irak topraklarının bir kısmını kapsayan bölgedeki teröristler en kısa sürede sınır dışına çıkacak. Saha genelindeki 700 PKK'lı, Çukurca-Şemdinli hattını kullanarak Balkaya, İkiyaka, Çarçella, Gerdiya, Herki, Cilo, Goman, Buzul, Rejgar dağlarından Mabat kapısı ve Bakur denilen noktadan Kuzey Irak'a bir haftada çekilecek.

    AMANOSLAR SURİYE'DEN

    Amanoslar bölgesi: (20 gün, 80 terörist)

    Hatay, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş, Nizip, Osmaniye, Adana, Adıyaman kırsalını kapsayan bölgedeki yaklaşık 80 terörist, Hassa, Dörtyol, Samandağı, Erzin kırsalını kullanarak Suriye'ye geçecek. Buradan Irak'a geçecek teröristlerin sınır dışına çıkışı yaklaşık 20 gün sürecek.

    35 GÜNDE 600 PKK'LI

    Van-Şırnak hattı: (35 gün, 600 terörist)

    Siirt, Şırnak, Van, Mardin kırsalını kapsayan bölgede 600 PKK'lı barınıyor. Burada faaliyet yürütenler sınır dışına çıkmak için Cudi ve Kato Dağı olmak üzere 2 noktayı kullanarak 35 günde sınır dışına çıkacak. Siirt ve Şırnak kırsalındakiler Pervari, Eruh kırsalındaki Resor Deresi, İkiköprü beldesi, Yanarsu Çayı, Uğurtepe, Yanıkses, Berha Deresi üzerinden Çırav, Herekol dağlarına gelecek. Buradan Şırnak Güçlükonak kırsalındaki Gabar, Namaz ve Keçi dağları ile Balveren köyünü takiben Bestler-Derelerden Beytüşşebap kırsalındaki Kato Marinos, Altındağlar ve Uzungeçit beldesindeki Kel Mehmet, Süvari Halil geçidi, Kato Kaval ve Piro dağlarından Kuzey Irak'a geçilecek. Mardin kırsalındakiler ise Bagok Dağı'ndan İdil'deki Cehennem Deresi'ne, Güçlükonak kırsalından geçip Gabar Dağı üzerinden Silopi kırsalındaki Cudi Dağı'na gelecek. Silopi'nin Kösreli köyü yakınlarındaki kömür ocakları bölgesinden Kıte, Uyanık, Karacaköy ve Yazı köylerinden Hezil Çayı'nı takip edecek olan kafile, Ballıkaya köyü üzerinden Zaho'ya bağlı Perak köyü dağlık kesiminde bulunan Haftanin bölgesine ulaşacak.

    İRAN ÜSTÜNDEN IRAK'A

    Artvin-Ağrı hattı: (60 gün 60 terörist)

    Ağrı, Ardahan, Kars, Artvin bölgesindeki 60 terörist, Tendürek Dağı, Sinek Yaylası ve Patnos'un güneyinden takiple, Van'ın Erciş ilçesi üzerinden İran'ın Şehidan, Urmiye, Kelereş ve Mako sınırını ayıran Dambat ve Piran bölgesine gidecek. Teröristler buradan Irak toprakları içinde yer alan Hakurk ve Çemço bölgesine ve Zap kampına ulaşacak. Bu güzergâhtaki çekilme faaliyetlerinin yaklaşık 60 gün sürmesi planlanıyor.

    DİYARBAKIR-ERZURUM HATTI 90 GÜNDE TEMİZLENECEK

    Erzurum Diyarbakır hattı: (90 gün, 400 terörist)

    Erzurum, Bingöl, Bitlis, Batman, Muş, Elazığ kırsalını kapsayan bölgede bulunan 400 PKK'lının çekilme güzergahının, Erzurum'un Hınıs ve Çat ilçeleri ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi üzerinden başlatılması planlanıyor. Teröristler Şerafettin Dağları, Solhan, Murat Çayı, Muş Kartavin Dağı, Şenyayla ve Kızılağaç bölgelerini takip ederek, Diyarbakır Silvan Malabadi sırtlarından geçecek. Dicle Nehri'ni botla geçecek terörist kafilesi, Hasankeyf'e bağlı Palamut köyü üzerinden Beşiri Ovası Mava Dağı'na gelecek. Buradan da Şırnak'ın Gabar Dağı'ndan Çam Kapıları, Şehriban Vadisi, Karadağ, Testere Dağları, Bestler- Dereler, Beytüşşebap'taki Kato Dağları'ndan Kuzey Irak'a doğru çıkılacak. Bu bölgedekilerin çekilmesi 90 gün sürecek.

    Kaynak: Sabah





    2 bin 200 terörist 150 günde gidecek Yorumları