Kız öğrenci yurdunda skandal üstüne skandal   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 04-03-2013 (09:12)   Son Mesaj: 04-03-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 434  

    04-03-2013

    Kız öğrenci yurdunda skandal üstüne skandal

    Kız öğrenci yurdunda skandal üstüne skandal
    Kız öğrenci yurdunda skandal üstüne skandal

    Ordu'da kız öğrenci yurdunda yaşanan taciz olayı ve sonrasında yaşananlar akıllara durgunluk verecek türden. Odada bir erkek gölgesi görüp bağıran kızın ifadesi alındı. Milli Eğitim Müdürü olaya "1 Nisan şakası" dedi. Vali "Hayır olay gerçek!" İşte olayın ayrıntıları

    Ordu'da kız öğrenci yurdunda yaşanan taciz olayı ve sonrasında yaşananlar akıllara durgunluk verecek türden. Odada bir erkek gölgesi görüp bağıran kızın ifadesi alındı. Milli Eğitim Müdürü olaya "1 Nisan şakası" dedi. Vali "Hayır olay gerçek!" İşte olayın ayrıntıları VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ordu Lisesi Ayşe Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'ndaki odada 2 arkadaşıyla birlikte kalan Lise 2. sınıf öğrencisi Z.G., sabaha karşı odasında erkek kıyafetli bir kişinin karanlıkta silüetini gördü. Karanlıktaki kişinin yanına doğru yaklaşması üzerine paniğe kapılan Z.G., çığlık attı. Yurttaki arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Z.G. durumu yurt idarecilerine anlattı.

    EMNİYETE ŞİKAYETTE BULUNDU

    Z.G. odada bir erkek gölgesi gördüğünü, bağırınca karanlıkta kaçan kiÅŸiyi tam göremediÄŸini belirterek başından geçen olayı Ordu Emniyet Müdürlüğü'ne baÄŸlı Çocuk Åžube Müdürlüğü'nde verdiÄŸi ifadesinde de tekrarladı.Â*Polisler, yurda izinsiz giriÅŸ yapıldığı iddiası üzerine olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı.

    MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: 1 NİSAN ŞAKASI

    İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, olayın 1 Nisan'da meydana geldiğini, polisin ve kendilerinin yaptıkları inceleme sonucunda olayın bir şakadan ibaret olduğunu belirlediklerini söyledi. Z.G.'nin yurtta kalan bazı kız arkadaşları tarafından 'Hababam sınıfı' filmindeki gibi korkutulduğunu belirlediklerini ifade eden Nevzat Türkkan, "Yurda bir erkeğin girdiği iddiaları tamamen asılsız. Aynı odada kalan arkadaşları bu kızı korkutmak için bir senaryo düzenlemişler. Pantolon ve eşofmanlı bir şekilde diğer odalardan odaya geliyorlar korkutmak amacıyla, o da görünce bağırmaya başlıyor, diğerleri daha sonra kaçıyor. Hababam sınıfındaki senaryo gibi olmuş aynen. Bu olay 1 Nisan gecesi oldu, kızlar kendi aralarında 1 Nisan şakası yapmış" dedi.

    VALİ: HAYIR OLAY GERÇEK

    Az önce ise Ordu Valisi Orhan Düzgün, gece yurdun penceresinden içeriye 27 yaşında sabıkalı bir erkeğin girdiğini söyledi. İsminin M.T. olduğu öğrenilen şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

    27 YAÅžINDA, SABIKALI!

    Vali Düzgün olayla ilgili yakalanarak gözaltına alınan 27 yaşındaki M.T'nin sabıkalı olduğunu, daha öncede bazı olaylara karıştığını belirterek şunları söyledi: "Geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan, öğrenci yurtlarımızdan birinin penceresinden bir yabancı yurttaki bir odaya giriyor. Daha sonra odadaki kızlarımızdan birinin fark etmesi üzerine herhangi bir dokunma yada müdahale olmadan kaçıyor.

    Zaten anlaşıldığı kadarıyla onlara bir müdahale etme söz konusu değil. Çünkü olayı biz şuanda adliyeye intikal ettirdik. Orada yapmış olduğu bazı davranışlardan, ipuçlarından da faydalanarak 1 şüpheli gözaltına alındı. Oradaki bir cep telefonuyla bazı işlemler yapıyor, o cep telefonundan da faydalanarak şuanda gözaltında.

    EMNÄ°YET DOÄžRU OLDUÄžUNU BELÄ°RLEDÄ°

    Adli tahkikat baÅŸlatıldı, idari tahkikatları da baÅŸlattık. Olay ÅŸaka deÄŸil. Emniyet müdürlüğümüzün ciddi bir tahkikatıyla kendi usulleriyle bunun gerçek bir olay olduÄŸu tespit edildi. Çünkü şüpheliyi gören çocuklarımız, kimliÄŸi, hatta cinsiyeti konusunda bile karanlık olduÄŸu için herhangi bir teÅŸhiste bulunamamışlar. Â*Yani hayalde görebilmiÅŸ olabilir diye arkadaÅŸları ona ÅŸaka yollu böyle bir telkinde bulundukları için böyle bir yorum yapılmış olabilir. Olayın doÄŸru olduÄŸu emniyet müdürlüğümüzün araÅŸtırmaları sonucu tespit edildi."

    YURTTA ZAAFÄ°YET VAR

    Yurttaki zafiyetle ilgili inceleme başlatıldığını da vurgulayan Vali Orhan Düzgün, "Yurtta nöbetçi öğretmenimiz var, bekçimiz var. Herhalde pencerelerden biri hava alması için açık bırakılmış. Tabi bu büyük bir eksiklik. Bir zaafiyat var tabi. Onunla ilgili biz hem idari yönden tahkikat başlattık. Şüpheliyle ilgili de adli tahkikat başlatıldı. İçeri giren şüpheli cep telefonuyla bir numara çevirmek suretiyle, oradaki gençlerimizle irtibata geçmek amacıyla çocukların telefonundan kendi telefonunu aramış. Daha sonra muhtemelen ertesi günü, siz gece geç saatlerde beni aramışsınız deyip arkadaşlık kurma teklifinde bulunacaktı" diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Kız öğrenci yurdunda skandal üstüne skandal Yorumları