Astsubaylardan Genelkurmay'a 'Güzin Abla' tepkisi   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 04-03-2013 (10:13)   Son Mesaj: 04-03-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 332  

    04-03-2013

    Astsubaylardan Genelkurmay'a 'Güzin Abla' tepkisi

    Astsubaylardan Genelkurmay'a 'Güzin Abla' tepkisi
    Astsubaylardan Genelkurmay'a 'Güzin Abla' tepkisi

    Astsubaylardan Genelkurmay'a çok tepki... Genelkurmay'ın 1 Nisan'da duyurduğu 'kuvvet astsubaylığı' sistemine astsubaylardan büyük tepki var: Kimse Güzin Ablalık yapmasın!

    Astsubaylardan Genelkurmay'a çok tepki... Genelkurmay'ın 1 Nisan'da duyurduğu 'kuvvet astsubaylığı' sistemine astsubaylardan büyük tepki var: Kimse Güzin Ablalık yapmasın! Önceki gün Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde bir bildiri yayınlandı. Bildiriye göre astsubayların sorunlarına çözüm getiriliyor ve şöyle deniliyordu: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli astsubayların mesleki ve sosyal sorunlarının en kısa zamanda Komuta Katı'na iletilmesi ve çözüm yolu bulunması maksadıyla; Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Kıdemli Astsubaylığı kadroları ihdas edilmiş, görevlendirme yapılmış ve uygulamaya geçilmiştir."

    ASTSUBAYLARI TATMÄ°N ETMEDÄ°

    Ancak Genelkurmay'ın bu bildirisine en büyük tepki yine astsubay kesiminden geldi. Türkiye Emekli Astsubaylar DerneÄŸi (TEMAD) BaÅŸkanı Ahmet Keser,Â*Radikal'e yaptığı açıklamada öncelikle bu sistemin geçen mayıs ayında uygulamaya girdiÄŸini ifade etti. Genelkurmay'ın 11 ay sonra böyle açıklama yapmasını manidar bulduklarını belirten Keser şöyle konuÅŸtu: "Zaten sistem Deniz ve Hava Kuvvetleri'nde 10 yıldır uygulanıyordu. Sözde hem birliklerdeki hem idari konulardaki sorularını izleyip iletiyorlardı. 10 yıldan sonra geçen yıl Genelkurmay BaÅŸkanlığı diÄŸer iki kuvvette 'siz de sistem açın' dedi. Onlar da kendi biriminde açtı. Yani 11 aydır tıpkı on yıldır Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda yapılan gibi astsubaylar birliklere gelip gidiyor; raporluyor ve komutanlara arz ediyorlar. Ancak bunlardan hiçbiri sorunlarımıza çare olmuyor. Kimse Güzin Ablalık yapmasın."

    ÇÖZÜM OLSAYDI ASTSUBAYLAR İNTİHAR ETMEZDİ

    'Kuvvet astsubaylığı' sisteminin işe yaramadığını ifade eden Keser, "Bu personelin çalışması çözüm olsaydı son 3 ayda 9 astsubay intihar etmezdi. Ne özlük haklarımızda ne askeri kanunlarda ne de uygulamalarda hiçbir değişiklik olmadı. Aksine mobbing arttı, disiplin kanunu ile eskisinden daha hukuksuz uygulamalar başladı." dedi.

    "GENELKURMAY PANÄ°KLEDÄ°"

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nde halen 97 bin astsubay bulunduğunu belirten Keser, "Ayrıca astsubayların sorunlarını öğrenmek için ayrı bir kadro açan komutanlar demek ki yönettiği astsubayların sorununu bilmiyordur" derken Genelkurmay'ın çıkışını şöyle yorumluyor: "Astsubaylar son dönemde yapılan anketlerde ekseriyetle aidiyet duygusunun olmadığını bildirdi. TSK Güçlendirme Vakfı, Dayanışma Vakfı, Kartal Vakfı gibi kurumlara astsubaylar üye olmadı. Son olarak yaptığımız sosyal tesislere girmeme eylemi de olunca Genelkurmay panikledi."





    Astsubaylardan Genelkurmay'a 'Güzin Abla' tepkisi Yorumları