İşte beklenen 'Akil İnsanlar' listesi   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 04-03-2013 (10:12)   Son Mesaj: 04-03-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 347  

    04-03-2013

    İşte beklenen 'Akil İnsanlar' listesi

    İşte beklenen 'Akil İnsanlar' listesi
    İşte beklenen 'Akil İnsanlar' listesi

    Hükümetin teröre çözüm arayışında gündeminde olan 'Akil Adamlar Komisyonu'nda kimlerin yer alacağı belli oldu.

    Hükümetin teröre çözüm arayışında gündeminde olan 'Akil Adamlar Komisyonu'nda kimlerin yer alacağı belli oldu. Listede kimler olabilir?[/B]

    - Kesin olmamakla birlikte kulislere sızan bilgilere göre Hülya Avşar, Yılmaz Erdoğan, Kadir İnanır, Türkân Şoray, Lale Mansur, Hülya Koçyiğit öne çıkan sanatçılar olarak dikkati çekiyor.

    - Akil insanlar listesinde olması beklenen gazeteci ve yazarlar ise Avni Özgürel, Ali Bayramoğlu, Etyen Mahçupyan, Fehmi Koru, Nihal Bengisu Karaca, Sibel Eraslan, Hilal Kaplan, Ahmet Taşgetiren, Oral Çalışlar.

    - Akademisyen olarak ise Hüseyin Yayman, Murat Belge, Doğu Ergil, Mithat Sancar, Yılmaz Ensaroğlu isimleri dillendiriliyor.

    - Kulislerde akil insanlar içinde yer alması beklenen sürpriz isim ise Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan oldu. Ayrıca ilâhiyatçı-yazar Hayrettin Karaman'ın da ismi akil insan olacaklar arasında gösteriliyor.

    "Akil insanlar"la ilk toplantı perşembe

    Başbakan Erdoğan çözüm sürecinde önemli rol alacak "akil insanları" tespit ettiklerini açıklamış, "Bu heyetle Perşembe akşamı bir araya gelerek, istişarelerimizi yapacağız'' demişti

    Akil Adamlar Komisyonu, 25 ile 30 kişiden oluşacak ve yedişerli gruplar halinde alt komisyonlar kurarak belli bölgeler ile konularda çalışacak.

    Bu komisyonlar kendi iç mekanizmalarını oluşturacak. Başkan, sözcü gibi görev dağılımını da kendi bünyelerinde kuracaklar. Ayrıca, akil adamlar oluşumunun bir sivil toplum örgütü şemsiyesi altında çalışması da gündemde.

    PEKİ KOMİSYON NASIL BİR İŞLEV ÜSTLENECEK?

    Akil Adamlar Komisyonu'nun temel işlevi çözüm sürecinin sağlıklı işleyişini temin etmek olacak. Çıkabilecek sorunlar, bu komisyon aracılığıyla giderilecek. Komisyon, sürece toplumsal desteği artırıcı çalışmalar yürütecek.

    Akil adamlar, PKK'nın sınırdışına çekilme sürecini sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için gözlemci statüsü olacak. Çekilmeyi sekteye uğratacak sorunlar yaşanmaması için çalışacak.





    İşte beklenen 'Akil İnsanlar' listesi Yorumları