'AleviliÄŸinden onur duymayan CHP lideri olamaz'   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 04-01-2013 (09:15)   Son Mesaj: 04-01-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 378  

    04-01-2013

    'AleviliÄŸinden onur duymayan CHP lideri olamaz'

    'AleviliÄŸinden onur duymayan CHP lideri olamaz'
    'AleviliÄŸinden onur duymayan CHP lideri olamaz'

    Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan, hem hükümete hem de anamuhalefet partisine ağır ifadelerle yüklendi.

    Cem Vakfı Genel BaÅŸkanı Ä°zzettin DoÄŸan, hem hükümete hem de anamuhalefet partisine ağır ifadelerle yüklendi. Genel bütçeden Alevilere pay ayrılmamasını ‘zulüm' olarak nitelendiren DoÄŸan, CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'na ise "AleviliÄŸinden onur duymayan biri CHP genel baÅŸkanı olamaz." diye seslendi. Cem Vakfı'nın 19. OlaÄŸan Genel Kurulu'nda konuÅŸan DoÄŸan, CHP'ye en çok destek veren kurumlardan birinin Cem TV olduÄŸunu belirterek ÅŸu ifadeleri kullandı: "Ama bir tek gün anamuhalefet partisinin genel baÅŸkanı gelip o kanalın bir programında konuÅŸmamıştır.Â* Neden? Çünkü Cem TV Alevilerin kanalı olarak biliniyor."
    Â*
    Cem Vakfı'nın 19. OlaÄŸan Genel Kurulu, Cem Vakfı Genel Merkezi'nin Yenibosna merkez binasında yapıldı. Genel kurulun açılışında konuÅŸan Cem Vakfı Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°zzettin DoÄŸan, genel bütçeden Alevi vatandaÅŸlara pay ayrılmamasını eleÅŸtirdi. DoÄŸan, "Bu hükümet döneminde de en ufak bir geliÅŸme olmamıştır. Bu, zulüm gibi bir uygulamadır. Siyasi iktidarların bu iÅŸkenceye dayanan uygulamalarına raÄŸmen ÅŸiddete baÅŸvuracak bir uygulama içine girmedik.Â* Dolmabahçe'de BaÅŸbakan'la yaptığım görüşmede Alevi yurttaÅŸlara haklarını barış içinde vermeyi kabul etmezseniz, Alevilerin barış içindeki bu talepleri bir yerden sonra bitebilir diye uyardım. Barışçıl sonucu elde etmeye çalıştık, illa yok dediniz. Bir Kürt meselesinin maliyeti 400 milyar doları buldu, 40 bine yakın ölü verildi diyorsunuz. BaÅŸbakan'a ‘Barış içinde bir meseleyi halletmeye çalışanlarla aranız iyi deÄŸil' dedim." diye konuÅŸtu. Yeni anayasa çalışmalarına da deÄŸinen DoÄŸan, "Alevi yurttaÅŸların din ve inanç özgürlükleri güvence altına alınmıyorsa, kimden gelirse gelsin Alevilerin anayasası olmayacaktır. Aleviler bu anayasayı benimsemeyecektir. 25-30 milyonu bulan Alevi kitleyi önemsemiyorsa, görmezlikten geliyorsa halk deyimiyle adam yerine koymuyorsa bizim de o anayasayı hazırlayanları adam yerine koymak gibi bir mecburiyetimiz yoktur." dedi.
    Â*
    CHP, KENDİSİNİ GÖZDEN GEÇİRMELİDİR
    Â*
    Ä°zzettin DoÄŸan'ın eleÅŸtirilerinden CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu da nasibini aldı: "Alevilerin en çok oy verdiÄŸi parti olarak bilinen CHP benim de oy verdiÄŸim siyasi parti, inanç ve din özgürlüğü için Cem Vakfı'na bir tek soru sormamıştır. Bu siyasi akıma en çok desteÄŸi veren grup Alevilerdir. En çok destek veren kurum da Cem TV'dir. Ama bir tek gün anamuhalefet partisinin genel baÅŸkanı gelip o kanalın bir programında konuÅŸmamıştır.Â* Böyle bir ÅŸeyi kabul etmeyiz. AleviliÄŸinden onur duymayan biri CHP genel baÅŸkanı olamaz. Aynı ilkeleri savunuyorsak aynı safta yer almalıyız. ‘Ben Alevi'yim, siz nasıl olsa biliyorsunuz' demek olmaz. Demokrasiler açıklık, ÅŸeffaflık rejimidir.Â* Oy veren verir, vermeyen vermez. Cumhuriyet Halk Partisi, kendisini gözden geçirilmeli. Alevilerle ilgili konuları yüksek sesle konuÅŸmalı."





    'Aleviliğinden onur duymayan CHP lideri olamaz' Yorumları