Emek Sineması'nı iÅŸgal ettiler   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 04-01-2013 (09:15)   Son Mesaj: 04-01-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    04-01-2013

    Emek Sineması'nı işgal ettiler

    Emek Sineması'nı işgal ettiler
    Emek Sineması'nı işgal ettiler

    Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nın kapatılmasını protesto etmek isteyen bir grup, halen restorasyon çalışmaları süren binayı işgal etti.

    Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nın kapatılmasını protesto etmek isteyen bir grup, halen restorasyon çalışmaları süren binayı işgal etti. GALERİ İÇİN TIKLAYIN İstanbul Beyoğlu'ndaki Emek Sineması'nın kapatılmasını protesto etmek isteyen bir grup, restorasyon çalışmaları süren binayı işgal etti.

    Emek Sineması önünde toplanan bir grup gösterici, sinemanın yıkılacağını iddia ederek sinema salonu önünde toplandı. Ardından eylemciler, kilitli kapıyı ve cam muhafazayı çekiçle kırıp içeri girdiler. Burada üzerinde 'Emek Sineması Yıkılamaz' ve 'Mahalleme Dokunma' yazılı pankartlar açan grup salon kapılarını kapatarak eylemi sürdürdü.

    Yaklaşık 100 kadar eylemcinin ve bazı tiyatro sanatçılarının da dışarıdan destek verdiği protesto için çok sayıda çevik kuvvet polisi de güvenlik önlemi aldı. Emek Sineması içinde çeşitli pankart açan eylemciler, çeşitli müzik aletleri ile enstrüman çaldı. Çevik kuvvet polislerinin uyarısıyla dışarı çıkan grup üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

    Taksim İstiklal Caddesi'nde tarihi Serkildoryan binasında bulunan Emek Sinemasının yıkılarak üst kata taşınacağı iddia edilmişti.

    Â*





    Emek Sineması'nı işgal ettiler Yorumları