Vali mesaiden kaçan memuru Twitter'da yakaladı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-31-2013 (09:26)   Son Mesaj: 03-31-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 348  

    03-31-2013

    Vali mesaiden kaçan memuru Twitter'da yakaladı

    Vali mesaiden kaçan memuru Twitter'da yakaladı
    Vali mesaiden kaçan memuru Twitter'da yakaladı

    Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personellerinin mesai içinde telefonlara bakmadığı şikayetini alan Ordu Valisi Orhan Düzgün, personeli yakın takibe aldı. Düzgün, mesaiden kaçan memuru sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yakaladı.

    Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personellerinin mesai içinde telefonlara bakmadığı şikayetini alan Ordu Valisi Orhan Düzgün, personeli yakın takibe aldı. Düzgün, mesaiden kaçan memuru sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yakaladı. Ordu Valisi Orhan Düzgün, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da bir takipçisinden Ulubey Kaymakamlığı Mal Müdürlüğü personellerinin mesai içinde telefonlara bakmadığı şikayetini aldı. Belli günlerde telefonla bizzat Mal Müdürlüğü'nü arayan Vali Düzgün, telefonlara bakılmadığını belirleyince Ulubey Kaymakamlığı'na yazı göndererek 8 personel hakkında inceleme başlattırdı.

    Kentteki memurların kurumlara giriş çıkış saatlerini takip amacıyla Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından 18 Haziran 2011 tarihinde 'Personel Mesai Takip Cihazı ve Personel Tanıtım Kartı' genelgesi yayımlandı. 18 ilçenin kaymakamlıklarıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgenin ardından mesainin aksatılması önlenmeye çalışıldı. Ancak bazı kurumlarda memurların mesai saati bitimine yakın telefonlara bakmadığı ve mesaiden erken ayrıldıkları iddiası gündeme geldi.

    İHBAR TWITTER TAKİPÇİSİNDEN

    13 Mart tarihinde sosyal paylaşım sitesi twitter'da bir takipçisi Vali Orhan Düzgün'e, "Ulubey Mal Müdürlüğü tatilde sanırım. Telefonlarına ve fakslarına ulaşılamıyor" mesajını göndererek yaşadığı sorunu paylaştı. Mesajı, Ulubey Kaymakamı Mahmut Ağbal ile "İlgilenelim" diyerek paylaşan Vali Düzgün, Mal Müdürlüğü'ndeki şikayetle ilgili bizzat kendisi de ilgilendi. Belli günlerde mesai saati bitimi yaklaşırken telefonla Mal Müdürlüğü'nü arayan Vali Düzgün telefonlara bakılmadığını belirleyince bu birimde çalışan 8 personel hakkında inceleme ve soruşturma başlatılması için Ulubey Kaymakamlığı'na yazılı talimat verdi.

    KAYMAKAM AĞBAL: İNCELEME SÜRÜYOR

    Ulubey Kaymakamı Mahmut Ağbal, Ordu Valiliği'nden konuyla ilgili geçen pazartesi yazı geldiğini belirterek, Mal Müdürlüğü personeliyle ilgili incelemenin devam ettiğini söyledi. Kaymakam Ağbal, "Mal Müdürlüğü'ndeki personelin tümüyle ilgili inceleme yapıyoruz. Kamera kayıtları var, onlar inceleniyor; personel oradaymış, telefona bakmamışlar. O da ayrı bir suç. Daha erken ayrılmışlar, bir kaç şey var. Mal Müdürü o gün izinliymiş. O gün orada bulunan personellerle, erken çıkan, telefona bakmayan personellerle ilgili inceleme sürüyor. Bununla ilgili bir rapor hazırlanacak; o çıkacak olan raporun sonucuna göre soruşturma sürecek" dedi.

    Kaymakam Ağbal, Personel Takip Sistemi denetimleri kapsamında bazı personele daha önceden uyarı cezası verdiklerini, henüz disiplin cezası uyguladıkları personel olmadığını da sözlerine ekledi.

    DHA





    Vali mesaiden kaçan memuru Twitter'da yakaladı Yorumları