MİT'ten Afganistan'da Dikilitaş operasyonu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-31-2013 (10:25)   Son Mesaj: 03-31-2013 (10:25)    Cevap: 0    Gösterim: 335  

    03-31-2013

    MİT'ten Afganistan'da Dikilitaş operasyonu

    MİT'ten Afganistan'da Dikilitaş operasyonu
    MİT'ten Afganistan'da Dikilitaş operasyonu

    Afganistan'da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışan ve yaklaşık 2 yıl önce Taliban mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Sertaç Dikilitaş, MİT'in girişimleriyle kurtarıldı.

    Afganistan'da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışan ve yaklaşık 2 yıl önce Taliban mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Sertaç Dikilitaş, MİT'in girişimleriyle kurtarıldı. Alınan bilgiye göre, Dikilitaş, 9 Ocak 2011'de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile ''KBL 18588 SH'' plakalı araçla Celalabad'tan Kabil'e giderken, Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde, Taliban mensuplarınca kaçırılmıştı.

    Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan annesi Nursel Dikilitaş, oğlunun kaçırıldığını şirket görevlilerinden öğrenerek yetkililerden yardım istemişti.

    Nişanlandıktan 3 gün sonra 18 Aralık 2010'da Afganistan'a çalışmak için giden ve 2 yılı aşkın süredir Taliban'ın elinde tutsak olan Dikilitaş'ın kardeşleri Aytaç, Elif ve Zekiye ile nişanlısı Filiz Deveci de ''çaresiz beklemenin kendileri kahrettiğini'' belirterek Dikilitaş'ın kurtarılması talep etmişlerdi.

    -Dikilitaş Kabil Büyükelçiliğinde-

    Gelişmeler üzerine devreye giren MİT'in girişimleri sonucu Dikilitaş'ın serbest bırakılması ve bugün akşam saatlerinde Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğine getirilmesi sağlandı.

    Dikilitaş'ın yarın sabah saatlerinde Türkiye'ye ulaşması bekleniyor.

    Son birkaç yıldır yurt dışında benzer operasyonel çalışmalarını yoğunlaştıran MİT, Suriye, Irak, İran, Pakistan ve Lübnan'da kaçırılan veya alıkonulan Türk ve yabancı ülke vatandaşlarının başarılı şekilde kurtarılmasını sağlamıştı.

    Erdoğan'dan Dikilitaş ailesine müjde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da kaçırılan tekniker Sertaç Dikilitaş'ın annesi Nursel Dikilitaş'ı telefonla arayarak, oğlunun serbest bırakıldığı müjdesini verdi.

    Kaynak: AA





    MİT'ten Afganistan'da Dikilitaş operasyonu Yorumları