PKK'dan silahsız çekilme yanıtı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-31-2013 (09:24)   Son Mesaj: 03-31-2013 (09:24)    Cevap: 0    Gösterim: 421  

    03-31-2013

    PKK'dan silahsız çekilme yanıtı

    PKK'dan silahsız çekilme yanıtı
    PKK'dan silahsız çekilme yanıtı

    PKK, Başbakan Erdoğan'ın "'Gidecek olan silahını bırakıp gider" açıklamasına yanıt verdi. Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada 'silahsız çekilmenin gündemde olmadığı' kaydedildi.

    PKK, Başbakan Erdoğan'ın "'Gidecek olan silahını bırakıp gider" açıklamasına yanıt verdi. Örgüte yakın bir internet sitesinde yer alan açıklamada 'silahsız çekilmenin gündemde olmadığı' kaydedildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Silahlarını bırakarak sınır dışına çekilsinler" sözlerine PKK'dan yanıt geldi.PKK'ya yakın bir internet sitesinde, örgütün "Silahsız çekilme gündemimizde değil" açıklamasına yer verildi.

    Örgüt, Erdoğan'ın "Muhatap hükümet" diyerek gündemde olmadığını söylediği 'yasal güvence' isteğini de tekrarladı.

    Başbakan Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada "PKK'nın sınırdışına çıkışı nasıl olacak?" tartışmalarına değinmişti.

    'Çekilmenin silahların bırakılmasıyla mümkün olabileceğini' söyleyen Erdoğan, ''Gidecek olan silahını nereye bırakırsa bıraksın, gömerse gömsün o bizi ilgilendirmiyor, bırakıp gider. Çünkü, aksi takdirde provokasyona bu iş çok açıktır" ifadelerini kullanmıştı.





    PKK'dan silahsız çekilme yanıtı Yorumları