Şehidin bozulmamış cesedi mezarcıyı kaçırdı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-31-2013 (09:26)   Son Mesaj: 03-31-2013 (09:26)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    03-31-2013

    Şehidin bozulmamış cesedi mezarcıyı kaçırdı

    Şehidin bozulmamış cesedi mezarcıyı kaçırdı
    Şehidin bozulmamış cesedi mezarcıyı kaçırdı

    Her insanın hayatında en son gideceği yer olan mezarlıklar sessizliği kadar, bazen şaşırtıcı ve ibretlik olaylara da sahne oluyor. Sakarya mezarlıklar müdürünün başından geçen ilginç olaylar:

    Her insanın hayatında en son gideceği yer olan mezarlıklar sessizliği kadar, bazen şaşırtıcı ve ibretlik olaylara da sahne oluyor. Sakarya mezarlıklar müdürünün başından geçen ilginç olaylar: Mezarlıkta miras kavgası yapılması, sevmediği için gelini tarafından kaynanasının mezar yerinin değiştirilmesini istemesi, seneler sonra mezarı açıldığında cesedi bozulmadan bulunanların olması bu ilginç olaylardan bazıları...

    İlginç olaylara şahitlik eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Erhan Yanmaz, 27 yıl imam hatip olarak görev yaptıktan sonra 4 yıl önce Mezarlıklar Müdürlüğü'nde göreve başladığını söyledi. Görev süresince pek çok olaya şahit olduklarını kaydeden Yanmaz, "Gasilhanede öyle olaylar oluyor ki annesi, babası burada yıkanırken kardeşler miras kavgasına giriyorlar. 'Ev senin, araba benim. Tarla senin, arsa benim. Sen baktın, bakmadın' diyerek yumruk yumruğa kavga edenler oluyor. Ayırmak için polis bile çağırdığımız oldu. Kız kardeşlerin ağabeylerini bile dövdüğüne şahitlik ettim. Çok sıkıntı çektiğimiz zamanlar oluyor." diye konuştu.

    "KAYNANAMLA AYNI MEZARLIKTA YATMAK İSTEMİYORUM, ONU KALDIRIN"

    Zaman zaman vatandaşların ilginç taleplerle kendilerine başvurduğunu ifade eden Yanmaz, bir gelinin kaynanasının mezarının kaldırılması için istekte bulunduğunu belirtti. Talep karşısında büyük şaşkınlık yaşadıklarını anlatan Yanmaz, yaşanan olayı şöyle aktardı: "Bir gün otururken dışarıdan bağırma sesleri geldi. Baktığımda evli bir çift gelmişti. 'Niye bağırıyorsunuz? Ne oldu? Yardımcı olalım' dedim. Gelin 'Emirdağ Mezarlığı'nda kayınpederim ile kaynanam yatıyor. Kayınpederim orada dursun. Kaynanamı oradan çıkartın. Başka yere götürün' dedi. 'Ne istiyorsun kaynanandan. Zaten vefat etmiş, toprağa girmiş' diye sordum. 'Ben ondan çok çektim. Onun yanında yatmam. Onun oradan çıkartılmasını istiyorum. Ben yatacağım orada. Onu çıkartın nereye istiyorsanız oraya götürün' dedi. Bunun üzerine 'Tapusu sizin üzerinize değil. Söz sahibi değilsiniz burada. Sen git beyinle başka bir yerden al. Kusura bakmayın burası otel değil. Onları rahat bırakın' diyerek gönderdim. Sonra beni belediyeye gidip şikayet ettiler."

    "ŞEHİDİN BOZULMAMIŞ CENAZESİNİ GÖREN MEZARCI KAÇTI"

    Yanmaz, bir mezarcının, yaklaşık 6 ay önce vefat eden bir kadını, vasiyeti üzerine depremde ölen oğlunun üstüne gömmek için mezarı açtığı sırada, deprem şehidinin cenazesinin bozulmadığına şahit olduğunu belirtti. Yanmaz, olayı şöyle anlattı: "Bir deprem şehidinin annesi 'beni öldüğümde oğlumun yanına gömün' diye vasiyette bulunmuş. Akrabaları vasiyet üzerine talepte bulundu. Şehitlerin üzerine kesinlikle defin yapmadığımızı söyledik. 'Böyle bir ruhsat da yok bizde, sıkıntı olur. Yanlarında yer bulalım' dedik. Ancak yakınları, vasiyeti nedeniyle ısrar etti. Yakınlarından onay aldıktan sonra şehidin mezarını açması için bir mezarcı görevlendirdik. Görevli mezarı kazmaya başlıyor. Tahtaları kenara atarken bir bakıyor ceset olduğu gibi duruyor. O hali görünce mezarcı kaçmaya başlıyor. Sorumlu beni arayıp 'müdürüm mezarcı kaçıyor' dedi. Ben de 'mezarlıktan başka kaçılacak yer yok. Nereye kaçıyor. Bırak kaçsın buluruz. Mezar kazdığı yere git bak' dedim. Mezar başına gidince cesedin olduğu gibi durduğunu bana söyledi. Ben de 'hemen sıfırdan gömer gibi tahtalarını üzerine koy, toprakla kapa' dedim. Onlar Allah'ın emniyeti altında. Yanında boş bir yer vardı. Annesini de onun yanına gömdük. Durumu yakınlarına anlatınca herkes ağladı." dedi.

    Bir başka mezarcının da mezar kazımı sırasında bayıldığını söyleyen Yanmaz, şöyle konuştu: "Mezar yeri kazılırken yandaki mezarda açılma olmuş. Tahtaların arasından kefenli bir ceset gözükmüş. Mezarcı bayılmış. Biz mezarcıyı aradık. Ancak ulaşamadık. Cenaze yakınları mezara bakmaya geldiğinde mezarcıyı baygın bulmuşlar. Mezarcı uyandığında açılan mezardan çok güzel bir kokunun geldiğini ve sonrasında kendinden geçtiğini söyledi. Mezarı açılan kadının cenazesi hiç bozulmamış. Yakınları kadının doğumda bebeğiyle öldüğünü söylediler."

    Kaynak: CİHAN





    Şehidin bozulmamış cesedi mezarcıyı kaçırdı Yorumları