Sertaç DikilitaÅŸ'ın evinde büyük sevinç   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 03-31-2013 (09:22)   Son Mesaj: 03-31-2013 (09:22)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    03-31-2013

    Sertaç Dikilitaş'ın evinde büyük sevinç

    Sertaç Dikilitaş'ın evinde büyük sevinç
    Sertaç Dikilitaş'ın evinde büyük sevinç

    Ağabeyi Aytaç Dikilitaş: ''Başbakanımız bizzat kendisi aradı, bize geçmiş olsun dileklerini iletip gözaydını dilediler. Allah kendilerinden razı olsun''

    Ağabeyi Aytaç Dikilitaş: ''Başbakanımız bizzat kendisi aradı, bize geçmiş olsun dileklerini iletip gözaydını dilediler. Allah kendilerinden razı olsun'' Afganistan'da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışan ve yaklaşık 2 yıl önce Taliban mensuplarınca kaçırıldığı belirtilen Sertaç Dikilitaş'ın MİT'in girişimleriyle kurtarıldığının haberini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Adana'daki ailesinin evinde mutluluk yaşanıyor.

    DikilitaÅŸ'ın merkez Seyhan ilçesinde oturan annesi Nursel DikilitaÅŸ,Â*evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, oÄŸluna kavuÅŸacak olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadığını anlatarak, oÄŸlunun serbest bırakıldığına inanamadığını belirtti.

    BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın kendilerini bizzat aradığını ifade eden DikilitaÅŸ, ''Yardımı geçenlere çok teÅŸekkür ediyorum. Pazartesi günü inÅŸallah burada olur. Adaklar adadım, onların hepsini yapacağım. Yeter ki saÄŸ salim gelsin. Allah kimseye evlat acısı vermesin. BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a çok teÅŸekkür ediyorum, onun ellerinden öpüyorum''Â*diye konuÅŸtu.

    Sertaç Dikilitaş'ın ağabeyi Aytaç Dikilitaş ise kardeşinin 9 Ocak 2011 yılında kaçırıldığını ve yaklaşık 28 aydır Taliban'ın elinde bulunduğunu söyledi.

    Kardeşinin kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Dikilitaş, şöyle devam etti:

    ''Hepsinden Allah razı olsun. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve Kabil Büyükelçiliğimize teşekkür ediyorum. Kabil Büyükelçimiz bizi aradı, kardeşimin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, 'Gerekli resmi işlemler yapıldıktan sonra, kendi ellerimle uçağa bindirip, yanınıza göndereceğim' dedi. Kendisiyle de görüştüm. 'Ağabey, sağlık durumum çok iyi, çok şükür. Gerekli yasal işlemler yapılıyor. Beni büyükelçilikte çok iyi karşılıyorlar' dedi. Başbakanımız bizzat kendisi aradı, bize geçmiş olsun dileklerini, gözaydını dilediler. Allah kendilerinden razı olsun.''

    ''Artık resmine değil, kendisine sarılacağız''

    AÄŸabeyinin fotoÄŸrafına sarılarak sevinç gözyaÅŸları döken Işıl DikilitaÅŸ da aÄŸabeyine kavuÅŸacak olmanın heyecanını yaÅŸadığını vurgulayarak, ''BaÅŸbakanımıza çok teÅŸekkür ediyorum. Ä°lk önce Allah, sonra BaÅŸbakanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan sayesinde aÄŸabeyim gelecek. Allah razı olsun, bizim sesimizi duydu. Allah çocuklarını ona bağışlasın. Çok şükür aÄŸabeyime kavuÅŸuyoruz. Artık resmine deÄŸil, kendisine sarılacağız. Davullarla onu karşılayacağım''Â*diye konuÅŸtu.

    Ağabeyine büyükelçilikte Türk yemekleri ikram edildiğini öğrendiklerini aktaran Işıl Dikilitaş, ''2 yıl aradan sonra ilk kez doğru düzgün yemek yemiş. Hala sanki rüyadayım. Çok şükür Tayyip Erdoğan sesimizi duydu. Ağabeyime doya doya sarılacağım'' ifadesini kullandı.

    ''Nişanlısı, 17 ay sonra ümidi kesti

    NiÅŸanlandıktan 3 gün sonra 18 Aralık 2010'da Afganistan'a çalışmak için gidenÂ*Sertaç DikilitaÅŸ'ın niÅŸanlısının ise 17 ay bekledikten sonra, DikilitaÅŸ'tan haber alınamaması üzerine ümidini keserek niÅŸanı attığı öğrenildi.

    Babasını çocuk yaşlarda kaybeden ve 7 kardeş olan Sertaç Dikilitaş'ın, yaklaşık 10 yıldır çeşitli ülkelere çalışmaya gittiği, Afganistan'a ikinci gidişi olduğu belirtildi.

    Dikilitaş, 9 Ocak 2011'de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile ''KBL 18588 SH'' plakalı araçla Celalabad'tan Kabil'e giderken, Kapisa/Tegab ilçesi Ömer Hel bölgesinde, Taliban mensuplarınca kaçırılmıştı.

    Gelişmeler üzerine devreye giren MİT'in girişimleri sonucu Dikilitaş'ın serbest bırakılması ve bugün akşam saatlerinde Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğine getirilmesi sağlandı.

    Kaynak: AA





    Sertaç Dikilitaş'ın evinde büyük sevinç Yorumları