Zafer ÇaÄŸlayan Mut'ta saz çaldı   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 03-30-2013 (09:10)   Son Mesaj: 03-30-2013 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    03-30-2013

    Zafer Çağlayan Mut'ta saz çaldı

    Zafer Çağlayan Mut'ta saz çaldı
    Zafer Çağlayan Mut'ta saz çaldı

    Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan saz çaldı türkü söyledi, Çağlayan'a Milletvekili ve Belediye Başkanı eşlik etti.

    Mersin'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan saz çaldı türkü söyledi, Çağlayan'a Milletvekili ve Belediye Başkanı eşlik etti. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin'e bağlı Mut ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenlerinde yaptığı konuşmada, yaptıkları hizmet ve hizmetlerin karşılığını bulduğunu söyledi. Bakn gerçekletirdiği toplu açılış töreni sonrası eline sazı aldı ve Çarşambayı sel aldı türküsünü söyledi. AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Mut Belediye Başkanı Murat Orhan da bakana eşlik etti.

    BAKAN SAZ ÇALDI
    Esnaf,Â*çiftçi ve öğrencilerden oluÅŸan halk korosunun çalışmalarını izleyenÂ*Bakan ÇaÄŸlayan, koro üyeleriyle hatıra fotoÄŸrafı çektirdi. Eline sazÂ*alarak ''ÇarÅŸamba'yı sel aldı'' türküsünü çalan Bakan ÇaÄŸlayan'a AKÂ*Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ile Mut Belediye BaÅŸkanı MuratÂ*Orhan sözleriyle eÅŸlik etti.Â*

    ''Ä°SRAÄ°L DÄ°ZE GELDÄ°''

    Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını belirten Çağlayan, şöyle devam etti:''Buraya helikopterle gelirken rakamları aldım. Şubat ayı ihracat rakamı tamtamına 12.5 milyon dolar. Hayırlı uğurlu olsun hepimize. Bugüne kadar yapılan en yüksek Şubat ayı ihracatını bu sene gerçekleştirdik. Görüyorum ki Türkiye her geçen gün ekonomisi gelişen, her geçen gün önemi daha da belirleşen bir ülke haline geliyor. Bundan 3 yıl öncesini hatırlayın. Mavi Marmara Gemisi'yle sırf insanlığa hizmet etmek ve Müslüman kardeşlerimize destek olmak amacıyla yola çıkan 9 Türk vatandaşı İsrail tarafından katledilmişti. Hatırlayın o günleri. O gün,Başbakanımız 'Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. İsrail bizden özür dileyecek ve bize tazminat ödeyecek' demişti. Bundan dolayı da biz, bunları yapana kadar İsrail ile ilişkilerimizi kesmiştik. Aradan 3 sene geçti ve İsrail dize gelip bizden özür diledi.''

    Türkiye'nin dünya siyasetindeki yerinin ekonomiyle daha iyi konuma geldiğini anlatan Çağlayan, son 10 yılda Türkiye'nin tanınmayacak kadar değişim ve gelişim kaydettiğini vurguladı.

    ''HALK BU BELEDÄ°YELERDEN BIKTI 'BÄ°ZÄ° KURTARIN' DÄ°YOR''

    Bakan Çağlayan, Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan, Türk Bayrağı'nın birliğinden, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünden yana olan herkese kucak açtıklarını belirterek, Türkiye'nin kucaklaşarak daha da gelişeceğini ifade etti. Mersin'deki halkın CHP, MHP ve BDP belediyelerinden bıktığını belirten Çağlayan, halkın kendisini gördüğü her yerde ''Bizi bu belediyelerden kurtarın''diye feryat ettiğini dile getirdi.

    'HALK BELEDİYECİLİK GÖRSÜN''

    Çağlayan, Mut ilçesinde ise halkın ''AK belediyecilik''ten memnun olduğunu vurgulayarak, ''Mut'tan seçimi başlatıyoruz. Mersin'deki büyükşehir başta olmak üzere 13 belediyeyi AK belediyecilikle tanıştırmalıyız. Tanıştıralım ki halkbelediyecilik görsün. O yüzden herkesin bugün itibariyle çalışmalara başlaması gerekiyor'' dedi.

    TOPLU AÇILIŞ YAPTI

    Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından Mut Deresi ıslah inşaatı, 200 yataklı kız öğrenci yurdu, 200 yataklı erkek öğrenci yurdunun ve Kent Parkı'nın temel atma töreniyle, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Meydan Spor Kompleksi, 96 daireli TOKİkonutları, Mesleki Eğitim merkezi, üst geçitler, belediyeye ait 20 park,kanalizasyon hattı ve bir anaokulunun açılışını toplu halde gerçekleştirdi.

    Kaynak: AA





    Zafer Çağlayan Mut'ta saz çaldı Yorumları