Başörtülü avukat: Hakkımı helal etmiyorum   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 03-29-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-29-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    03-29-2013

    Başörtülü avukat: Hakkımı helal etmiyorum

    Başörtülü avukat: Hakkımı helal etmiyorum
    Başörtülü avukat: Hakkımı helal etmiyorum

    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi nedeniyle duruşmanın ertelenmesine ilişkin, ''Bugün yaşadıklarım için ben hakkımı sorumlulara helal etmiyorum'' dedi.

    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi nedeniyle duruşmanın ertelenmesine ilişkin, ''Bugün yaşadıklarım için ben hakkımı sorumlulara helal etmiyorum'' dedi. Zübeyde Kamalak, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtüsüyle girmesi üzerine, mahkemenin, ''Danıştay 8. Dairesi, avukatların 'başı açık' görev yapmalarına dair düzenlemenin yürütmesini durdurmuş olsa da avukatların meslek kuralları ve kamu hizmeti yapmaları nedeniyle yargılamalara türbanlı giremeyecekleri'' gerekçesiyle yargılamayı ertelemesine ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

    Başörtülü olduğu için hakimin, önceki duruşmada uyarısı, bugünkü duruşmada ise erteleme kararı ile karşı karşıya kaldığını anlatan Kamalak, bunun esef verici bir durum olduğunu söyledi.

    Temel hak ve özgürlüklere aykırı, bir hakimin yapmaması gereken bir davranışın yaşandığını ifade eden Kamalak, ''Hakim olarak en başta onun vazifesiydi mahkeme kararına uymak. Ben mahkeme kararına uyduğum için, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı doğrultusunda başım kapalı olarak girdim'' dedi.

    Kamalak, duruşmanın bir önceki celsesinde hakimin kendisini başörtülü olduğu için uyardığını ve hakkında tutanak tutulduğunu, ancak duruşmanın yapıldığını, bu yaklaşımından dolayı da hakime teşekkür ettiğini anlattı. Kendisinin söz konusu davada, başörtüsünü iş yerinin talebi nedeniyle çıkaran, ancak bu davranışı nedeniyle de evlilik birliği bozulan bir kadının müvekkili olduğunu aktaran Kamalak, bir mağduru savunurken kendisinin de mağdur edildiğini belirtti.

    Danıştay'ın kararı doğrultusunda bugün yapılan duruşmaya girme konusunda ısrarcı olduğunu vurgulayan Kamalak, hakimin bu şekilde duruşma yapmayacağını belirterek, erteleme kararı verdiğini hatta duruşma salonunda izleyici olarak bulunmasına da izin vermediğini söyledi.

    Kamalak,Â*ayrıca Türkiye Barolar BirliÄŸi'nin 71 ilin barosuna bu konudaki düzenlemeyi içeren yazılar göndererek uygulanmasını istediÄŸini ifade etti.

    Bundan sonrası için ise yetkili birimlerin yapılması gerekeni uygulamaya koymasını beklediÄŸini kaydeden Â*Kamalak, ''Hakim bir suç iÅŸledi. Peki suç iÅŸlendiÄŸi zaman Türkiye'de harekete geçecek kurumlar belli deÄŸil mi? Ben birini öldürsem, bir cinayet iÅŸlesem, birinin parasını çalsam kim harekete geçer? Birinin gidip 'çaldı' demesi mi gerekir, yoksa duyulması, bilinmesi, ihbarı yeterli midir?'' diye konuÅŸtu.

    Türkiye'de 10 yıldan bu yana iktidarda olan Hükümetin bu sorunu çözmesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, bu tür olaylarda sorumluluğunun olduğunu savundu.

    Hakimin duruşmayı ertelemesinin farklı bir anlamı da bulunduğunu ifade eden Kamalak, ''Hakim aslında bana karşı düşmanlığını dile getirerek ihsası reyde de bulunmuştur. Bunun sonucunda ortaya çıkacak karar ne kadar hukuka uygun olur, takdirini size bırakıyorum'' ifadesini kullandı.

    Ortada yıllardan bu yana süre gelen bir hukuksuzluk olduğunu savunan Kamalak, buna benzer durumlarla karşılaşan çok sayıda kadın olduğunu ve kendisine ulaşarak dayanışma duygularını ilettiklerini bildirdi.

    ''Bugün yaşadıklarımı yaşadığım için ben hakkımı sorumlulara helal etmiyorum'' diyen Kamalak, beklentilerinin temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması olduğunu söyledi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Başörtülü avukat: Hakkımı helal etmiyorum Yorumları