Özür dileyen Ä°srail'e Türkiye'den ilk jest!   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-26-2013 (10:11)   Son Mesaj: 03-26-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    03-26-2013

    Özür dileyen İsrail'e Türkiye'den ilk jest!

    Özür dileyen İsrail'e Türkiye'den ilk jest!
    Özür dileyen İsrail'e Türkiye'den ilk jest!

    Türk Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in özür dilemesinin ardından bu ülkeyle askeri ilişkileri yeniden dizayn edecek...

    Türk Silahlı Kuvvetleri, Ä°srail'in özür dilemesinin ardından bu ülkeyle askeri iliÅŸkileri yeniden dizayn edecek... Mayıs 2010'da Ä°srail 'in Mavi Marmara feribotuna saldırması sonrasıÂ*Anadolu Kartalı'na katılması planlanan Ä°srail'i reddeden TSK , Ä°srail'in özür dilemesinin ardından bu ülkeyle askeri iliÅŸkileri yeniden dizayn edecek.

    Özür dilenmesinin ardından Türkiye -İsrail askeri ilişkilerinin seyri konusunda Vatan'a bilgi veren askeri kaynaklar, "Uzun bir süreç. Öncelikle büyükelçinin görevlendirilmesi gerekiyor. Ardından ise Dışişleri Bakanlığı'yla koordineli olarak, askeri ilişkiler tekrar canlandırılabilir. Anadolu Kartalı Tatbikatı'na tekrar davet edilebilirler. Ancak bu zaman alacak bir süreç" değerlendirmesini yaptı.

    Geçtiğimiz aylarda Türkiye, Mavi Marmara saldırısı sonrasında İsrail'in NATO faaliyetlerine katılımıyla ilgili uyguladığı vetoyu kaldırmıştı. Türkiye bu konuda İsrail'e kısmi onay vermişti.





    Özür dileyen İsrail'e Türkiye'den ilk jest! Yorumları